От утре грипна епидемия и в Стара Загора, Видин и Бобов дол

https://www.24chasa.bg/novini/article/6678402 www.24chasa.bg

Грипна епидемия в областите Стара Загора, Видин и община Бобов дол е обявена от утре, съобщиха от здравното министерство.

Засега до петък, 26 януари, включително дните ще са неучебни за област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в гр. Дупница, едно учебно заведение в с. Невестино, община Невестино, както и в училище в с. Раждавица, община Кюстендил, допълват от МЗ.

Отсъстващите от училище ученици поради грип в област Видин все още не са много и въпреки обявената епидемия, занятията не се отменят. 

От утре в училище се връщат и учениците на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични мерки обаче остават в сила.

До второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации, допълват от МЗ.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.