Грипната епидемия в Стара Загора, Видин и Бобов дол вече е в сила

https://www.24chasa.bg/novini/article/6678950 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява грипна епидемия в сила от днес (24 януари), съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Грипна епидемия е обявена и в община Бобов дол, считано от днес.

До 26 януари 2018 г. дните са обявени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в град Дупница, едно учебно заведение в село Невестино (община Невестино) както и в учебно заведение в село Раждавица (община Кюстендил). По информация на министерството засега на територията на област Видин няма основания за обявяване на грипна ваканция.

Считано от днес (24 януари) е взето решение за възобновяване на учебните занятия на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични мерки остават в сила.

До второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.