Грипната епидемия в Стара Загора, Видин и Бобов дол вече е в сила

https://www.24chasa.bg/novini/article/6678950 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява грипна епидемия в сила от днес (24 януари), съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Грипна епидемия е обявена и в община Бобов дол, считано от днес.

До 26 януари 2018 г. дните са обявени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в град Дупница, едно учебно заведение в село Невестино (община Невестино) както и в учебно заведение в село Раждавица (община Кюстендил). По информация на министерството засега на територията на област Видин няма основания за обявяване на грипна ваканция.

Считано от днес (24 януари) е взето решение за възобновяване на учебните занятия на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични мерки остават в сила.

До второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавите по целия свят предприемат безпрецедентни мерки, за да предотвратят разпространението на коронавируса, като се започне от крайностите, премине се през спокойствието и се стигне до креативното, пише BBC. Централноамериканската страна Панама, която има близо 1000 потвърдени случая, обяви строга карантина

Българка е обвинена в домашно насилие над американската поп звезда Арън Картър, брат на един от членовете на звездната група "Бекстрийт Бойс". Мелани Мартин, която е любовница на Картър, е била арестувана и след денонощие освободена срещу 50 000 долара гаранция, съобщава сайтът Heavy. Полицията е започнала разследване срещу силиконката

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени