Попове молят Св. Богородица да помогне срещу третия пол

https://www.24chasa.bg/novini/article/6680762 www.24chasa.bg
Духовниците от столичния храм “Св. св. Кирил и Методий” включиха във вечерната служба и молебния канон към Св. Богородица.

Идва моралният разпад, ако човек може да определи сам пола си, предупреди Светият синод, чиято декларация ще се чете в неделя от амвона

Свещениците от всички храмове на Българската православна църква отслужиха в сряда молебния канон към Св. Богородица, за да изпросят от нея Божия помощ да не се приема Истанбулската конвенция. Молитвата, която се чете на вечерна служба, чуха и миряните в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”. Тя беше част от богослужението, отслужено от отец Александър Георгиев.

“Молебният канон към Св. Богородица”

се чете при тежки

духовни изпитания

на вярата и съвестта на народа. Затова Св. синод призова с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, което ще доведе до духовна смърт на народа. 

Ето и част от молитвата към Св. Богородица, която ще се отслужва до окончателното отхвърляне на Истанбулската конвенция:

“О, всемилостива Господарке, Владичице Богородице, дигни ни от дълбочината на греха и ни избави от глад, мор, земетресение и наводнение, от огън и меч, от нашествие на другородци и от междуособни войни, от внезапна смърт, от вражеско нападение, от вредоносни ветрове, от смъртоносна язва и от всяко зло.”

Молитвите бяха чути от Господ, доволни са духовници. Парламентарната комисия по младежта и спорта отхвърли Истанбулската конвенция, а правната отложи разглеждането ѝ. (Какво решиха депутатите - виж долу.)

На 28 януари, в Неделя на митаря и фарисея, обръщение на Светия синод ще звучи след светата литургия от амвона на всяка църква”, каза протойерей Николай Георгиев.

Синодът разпространи и видеообръщение към обществото. Владиците призовават българския народ да отстоява вярата си, която го е съхранила в исторически изпитания.

“Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото съдържа ново разбиране за човека - като самовластен господар, без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си. Това разбиране отваря широко вратите към морален разпад, който неизбежно води до психофизическото унищожение на човека. То е

диаметрално

противоположно

на нашата вяра”,

се казва в обръщението, прочетено от Старозагорския митрополит Киприян.

“В официалния текст на английски навсякъде, където се говори за социален пол, се използва терминът “джендър”. В този текст “джендър” е разграничено от пол като ново, различно понятие, непознато от българския правен ред и несъществуващо в лексиката на български език. Затова и нов превод няма да промени духа на конвенцията, в която чрез “джендър” се преследват цели, различни от прокламираните - защита на жените от насилие. Тези понятия се използват с цел превръщане на държавни политики в идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж или жена, и тя се утвърждава чрез нов изкуствен език.

Според тази идеология биологичният пол на човека като мъж или жена няма значение за неговата идентичност. Тази идеология е диктатура над природата. Тази иделоголия, която при ратификация се превръща в правов ред, задължителен за българските граждани, отрича основна библейска истина - “... и сътвори Бог човека по свой образ и подобие - мъж и жена”, пише още в посланието.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г