Попове молят Св. Богородица да помогне срещу третия пол

https://www.24chasa.bg/novini/article/6680762 www.24chasa.bg
Духовниците от столичния храм “Св. св. Кирил и Методий” включиха във вечерната служба и молебния канон към Св. Богородица.

Идва моралният разпад, ако човек може да определи сам пола си, предупреди Светият синод, чиято декларация ще се чете в неделя от амвона

Свещениците от всички храмове на Българската православна църква отслужиха в сряда молебния канон към Св. Богородица, за да изпросят от нея Божия помощ да не се приема Истанбулската конвенция. Молитвата, която се чете на вечерна служба, чуха и миряните в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”. Тя беше част от богослужението, отслужено от отец Александър Георгиев.

“Молебният канон към Св. Богородица”

се чете при тежки

духовни изпитания

на вярата и съвестта на народа. Затова Св. синод призова с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, което ще доведе до духовна смърт на народа. 

Ето и част от молитвата към Св. Богородица, която ще се отслужва до окончателното отхвърляне на Истанбулската конвенция:

“О, всемилостива Господарке, Владичице Богородице, дигни ни от дълбочината на греха и ни избави от глад, мор, земетресение и наводнение, от огън и меч, от нашествие на другородци и от междуособни войни, от внезапна смърт, от вражеско нападение, от вредоносни ветрове, от смъртоносна язва и от всяко зло.”

Молитвите бяха чути от Господ, доволни са духовници. Парламентарната комисия по младежта и спорта отхвърли Истанбулската конвенция, а правната отложи разглеждането ѝ. (Какво решиха депутатите - виж долу.)

На 28 януари, в Неделя на митаря и фарисея, обръщение на Светия синод ще звучи след светата литургия от амвона на всяка църква”, каза протойерей Николай Георгиев.

Синодът разпространи и видеообръщение към обществото. Владиците призовават българския народ да отстоява вярата си, която го е съхранила в исторически изпитания.

“Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото съдържа ново разбиране за човека - като самовластен господар, без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си. Това разбиране отваря широко вратите към морален разпад, който неизбежно води до психофизическото унищожение на човека. То е

диаметрално

противоположно

на нашата вяра”,

се казва в обръщението, прочетено от Старозагорския митрополит Киприян.

“В официалния текст на английски навсякъде, където се говори за социален пол, се използва терминът “джендър”. В този текст “джендър” е разграничено от пол като ново, различно понятие, непознато от българския правен ред и несъществуващо в лексиката на български език. Затова и нов превод няма да промени духа на конвенцията, в която чрез “джендър” се преследват цели, различни от прокламираните - защита на жените от насилие. Тези понятия се използват с цел превръщане на държавни политики в идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж или жена, и тя се утвърждава чрез нов изкуствен език.

Според тази идеология биологичният пол на човека като мъж или жена няма значение за неговата идентичност. Тази идеология е диктатура над природата. Тази иделоголия, която при ратификация се превръща в правов ред, задължителен за българските граждани, отрича основна библейска истина - “... и сътвори Бог човека по свой образ и подобие - мъж и жена”, пише още в посланието.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бизнесмен и приятелката му оковани с железа и изхвърлени живи в река Камчия заради дълг към Краля на скрапа Невърнат дълг от едва 30 хиляди лева става причина за отвличане и последвало жестоко убийство в стила на италианската мафия на бизнесмена Венцислав Евтимов и неговата секретарка и интимна приятелка Димитринка Пекова.

Убитите нямат роднинска връзка Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес". Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на

Тирове със стоки минавали границата само на хартия заради схеми с ДДС Дело за митнически далавери през ГКПП "Кардам" от 2009 г. изискано от спецобвинението Далавери с фиктивен износ на зърно и брашно през ГКПП "Кардам" отпреди 10 години се нищят по делото срещу Миню Стайков! Към разследването срещу алкохолния бос за данъчни престъпления е изискан