Попове молят Св. Богородица да помогне срещу третия пол

https://www.24chasa.bg/novini/article/6680762 www.24chasa.bg
Духовниците от столичния храм “Св. св. Кирил и Методий” включиха във вечерната служба и молебния канон към Св. Богородица.

Идва моралният разпад, ако човек може да определи сам пола си, предупреди Светият синод, чиято декларация ще се чете в неделя от амвона

Свещениците от всички храмове на Българската православна църква отслужиха в сряда молебния канон към Св. Богородица, за да изпросят от нея Божия помощ да не се приема Истанбулската конвенция. Молитвата, която се чете на вечерна служба, чуха и миряните в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”. Тя беше част от богослужението, отслужено от отец Александър Георгиев.

“Молебният канон към Св. Богородица”

се чете при тежки

духовни изпитания

на вярата и съвестта на народа. Затова Св. синод призова с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде приета Истанбулската конвенция, което ще доведе до духовна смърт на народа. 

Ето и част от молитвата към Св. Богородица, която ще се отслужва до окончателното отхвърляне на Истанбулската конвенция:

“О, всемилостива Господарке, Владичице Богородице, дигни ни от дълбочината на греха и ни избави от глад, мор, земетресение и наводнение, от огън и меч, от нашествие на другородци и от междуособни войни, от внезапна смърт, от вражеско нападение, от вредоносни ветрове, от смъртоносна язва и от всяко зло.”

Молитвите бяха чути от Господ, доволни са духовници. Парламентарната комисия по младежта и спорта отхвърли Истанбулската конвенция, а правната отложи разглеждането ѝ. (Какво решиха депутатите - виж долу.)

На 28 януари, в Неделя на митаря и фарисея, обръщение на Светия синод ще звучи след светата литургия от амвона на всяка църква”, каза протойерей Николай Георгиев.

Синодът разпространи и видеообръщение към обществото. Владиците призовават българския народ да отстоява вярата си, която го е съхранила в исторически изпитания.

“Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация, защото съдържа ново разбиране за човека - като самовластен господар, без Бога, който следва своите желания и страсти до такава степен, че може да самоопредели дори и пола си. Това разбиране отваря широко вратите към морален разпад, който неизбежно води до психофизическото унищожение на човека. То е

диаметрално

противоположно

на нашата вяра”,

се казва в обръщението, прочетено от Старозагорския митрополит Киприян.

“В официалния текст на английски навсякъде, където се говори за социален пол, се използва терминът “джендър”. В този текст “джендър” е разграничено от пол като ново, различно понятие, непознато от българския правен ред и несъществуващо в лексиката на български език. Затова и нов превод няма да промени духа на конвенцията, в която чрез “джендър” се преследват цели, различни от прокламираните - защита на жените от насилие. Тези понятия се използват с цел превръщане на държавни политики в идеология, която отрича, че човекът съществува като мъж или жена, и тя се утвърждава чрез нов изкуствен език.

Според тази идеология биологичният пол на човека като мъж или жена няма значение за неговата идентичност. Тази идеология е диктатура над природата. Тази иделоголия, която при ратификация се превръща в правов ред, задължителен за българските граждани, отрича основна библейска истина - “... и сътвори Бог човека по свой образ и подобие - мъж и жена”, пише още в посланието.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мащабно застрояване в Слънчев бряг стартира фирма, свързана с братя Маргини, показа проверка на "България Днес". Основен двигател на грандиозния проект е третият член на митичната сикаджийска фамилия - Димитър Маринов-Макарона. За разлика от страховитите си братя - големия Красимир и най-малкия Николай,

Бившият нападател на "Реал" (Мадрид) и "Пари Сен Жермен" Хесе Родригес е безмилостен към бившата си половинка Аура Руис. Той иска да прати сексбомбата в затвора. "Подаде жалба за обиди и клевети - разкри знойната красавица. - Преди няколко дни ми казаха, че ще отидем на съд. Той ме съди за едно евро и от три до пет години затвор.

Известният кримигерой Атанас Мечев, по-популярен като Наско Гаргата, избира с тайфата професионални фотоапарати, видя "България Днес". В компанията на респектиращите си авери разследваният от прокуратурата като тартор на наркобанда Наско доста компетентно боравеше с езика на фотографа при покупката на апарат.