В 404 училища днес не се учи заради грипа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6681719 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

В 404 училища в страната днес не се учи заради висока заболеваемост сред учениците, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

На 25 и 26 януари 121 училища в област Стара Загора ще бъдат в грипна ваканция.

В област Бургас 138 училища са в грипна ваканция до 29 януари.

В Софийска област няма да има учебни занятия в 98 училища.

В област Видин няма да учат в 17 училища.

В област Хасково няма да има занятия в 14 училища - ОУ "Христо Ботев" в село Крепост, ОУ "Васил Левски" в село Ябълково, ОУ "Д. Матевски" в град Меричлери, ОУ "Христо Смирненски" в село Радиево и десет училища в Димитровград.

В област Габрово е обявена грипна ваканция за шест училища - СУ "М. Райкович" и ПГИ "Рачо Стоянов" в град Дряново, ОУ "Проф. П. Н. Райков", СУ "П. Р. Славейков" и НГПИ "Тревненска школа" в град Трявна, както и ОУ "Васил Левски" в село Плачковци.

В област Кюстендил до 26 януари няма да има занятия в седем училища - ОУ "Никола Вапцаров", СУ "Хр. Ботев" и ПГ в град Бобов дол, ОУ "Хр. Ботев" в село Невестино, НУ "Св.св. Кирил и Методий" в Раждавица, ОУ "Хр. Павлович" и СУ "Св. Климент Охридски" в град Дупница.

Няма да има занятия и в ОУ "П. К. Яворов" и в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в град Стралджа, област Ямбол, както и в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в град Криводол, област Враца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради