Грипна епидемия в областите Русе, Враца, Монтана и Кюстендил и в общините Варна и Сливен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6688777 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Грипна епидемия е обявена в областите Русе, Враца, Монтана и Кюстендил и в общините Варна и Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването От днес РЗИ – Варна обявява грипна епидемия на територията на община Варна. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия за периода 30 януари – 6 февруари включително.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. РЗИ – Русе също обявява грипна епидемия на територията на Русенска област. От днес до петък, 2 февруари, училищата няма да работят. Грипна епидемия е обявена и на територията на област Кюстендил, като е дадена препоръка за преустановяване на учебните занятия. Община Сливен също обявява грипна епидемия, като на Регионално управление на образованието – Сливен е препоръчано преустановяване на учебните дейности в общината от днес до 2 февруари, включително.

Грипна епидемия е обявена и на територията на областите Враца и Монтана, като в Монтана училищата затварят врати от днес до петък – 02 февруари, включително. На територията на Oбщина Габрово за неучебни са обявени дните 30 и 31 януари поради високото ниво на епидемичния процес на грип. В област Хасково се удължава грипната ваканция в общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово до 2 февруари, включително. От утре до 2 февруари, включително, се преустановяват учебните занятия и в община Димитровград. До 2 февруари продължават да са в сила противоепидемичните мерки на територията на област Бургас, като до второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"