Гледат днес жалбата на кмета на Септември за отстраняването му от длъжност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6713689 www.24chasa.bg
Мрин Рачев СНИМКА: Десислава Кулелиева/Архив СНИМКА: 24 часа

Специализираният апелативен съд ще разгледа днес жалбата на кмета на Септември Марин Рачев за отстраняването му от длъжност. Преди седмица първата инстанция одобри искането на прокуратурата за отстраняването му с мотивите, че Рачев може да повлияе на разследването и да укрие доказателства, предаде БНТ.

Вчера стана ясно, че паричната гаранция за освобождаването от ареста на Марин Рачев е намалена от 250 на 130 хиляди лева. Той беше арестуван при зрелищна спецакция по сигнали за злоупотреби при обществени поръчки и беше обвинен в безстопанственост. При обиска в дома му бяха открити и справки на Държавна агенция "Национална сигурност", свързани с купуване на гласове на местните избори през 2015 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята