Йорданка Фандъкова: Строим 9 нови детски градини

https://www.24chasa.bg/novini/article/6713708 www.24chasa.bg
Кметът на София Йорданка Фандъкова СНИМКА: "24 часа", Архив

Строим, строим и продължаваме да строим детски градини в помощ на родителите. Тази години завършваме строежа на 4 детски градини, предстои ни да започнем ново строене на още 9, каза в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя коментира и актуалната тема да има ли видеонаблюдение в детските градини и яслите. „Видеонаблюдението трябва да контролира и да превантира. Затова в детските градини и социални домове в София въведохме т.нар. външно видеонаблюдение. То е 80%. 50% е вътрешното видеонаблюдение. Това трябва да бъде консенсусно решение между учителите, директорите и родителите. Да, добре е да има видеонаблюдение в занималните, в коридорите“, допълни Фандъкова. И уточни, че записът може да се пази до 1 месец и при съмнение родителите да прегледат кадрите със своето дете по съответен ред.

Фандъкова не остана и безразлична към нов случай на агресия в дом за деца, лишени от родителска грижа в с. Борован. „Моето виждане е, че в такъв случай трябва да се реагира бързо от всички, за да се даде ясен знак, че агресията над деца е недопустима“, каза кметицата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята