ЕК призовава правителствата да отпускат пари за туризма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6713984 www.24chasa.bg
Николина Ангелкова, Елжбета Бенковска и Зураб Полоикашвили Снимки: Йордан Симеонов

Призоваваме правителствата на страните членки на ЕС да мислят върху финансирането на туризма, тъй като тази важна за икономиката индустрия няма свой отделен фонд в рамките на бюджета на ЕС. Това заяви европейският комисар по вътрешния пазар, индустрията, предприемачество и малките, и средни предприятия Елжбиета Бенковска, след неформална среща на министрите на туризма от ЕС в НДК.

"Туризмът е широк отрасъл и е важно много други сфери да се използват, като например транспорта", посочи Бенковска. Без летища и инфраструктура не може да привличаме туристи, каза тя. Еврокомисарят посочи също, че много европейски градове не желаят повече туристи и затова трябва да се рекламират и други дестинации, а не само столиците и други известни градове.

По време на неформалната среща, в която участваха и министрите на туризма на Балканите, е било обсъдено и създаването на съвместни туристически продукти с други държави членки, предназначени като пазари за китайския, посочи българският министър на туризма Николина Ангелкова.

Председателят на световната туристическа организация Зураб Полоикашвили заяви, че по време на неформалната среща е обсъдено и създаването на правила за съвременните цифрови платформи, засягащи туризма.

В момента започва официалната среща на министрите на туризма "Туризъм и икономически растеж".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята