Турчин маскира лекарство за полова мощ като храна за животни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6714516 www.24chasa.bg
Шест килограма лекарствен препарат за полова мощ, деклариран като храна за животни, задържаха на ГКПП Малко Търново СНИМКИ: Агенция "Митници"

Турски шофьор с инициали К.К. е задържан на ГКПП Малко Търново при опит да изнесе нелегално лекарствена субстанция за полова мощ.

Той е превозвал 6 кг. препарат, деклариран като храна за животни, съобщават от Агенция Митници.

Автомобилът "Фолксваген Голф" с турска регистрация е пристигнал на митническия пункт в Малко Търново около 20 ч.на 8-ми февруари.

На въпросите на митническите служители дали пренася стоки, валута или ценности за деклариране, шофьорът отговорил, че пренася в багажника на автомобила пакет с храна за животни, за който представил фактура на стойност 6 евро.

Митничарите обаче се усъмнили и иззели пакета, а по-късно го предали за лабораторен анализ в Централна митническа лаборатория. Експертизата показала, че става дума за тадалафил - вещество със силно действие, което се прилага като активна субстанция в лекарствени препарати за еректилна дисфункция при мъжете.

Контрабандната стока е задържана, а срещу К.К. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от