1 година условно за съдийка от Раднево, измислила дело

https://www.24chasa.bg/novini/article/6715154 www.24chasa.bg
Осъдената Люба Петрова в компанията на адвоката си Менко Менков СНИМКА: Пиер Петров

Люба Петрова си съчинила думи на адвокат и прокурор и прекратила лечение на психично болна

Съдия Люба Петрова от районния съд в Раднево е съставила фалшив протокол от заседание по дело за прекратяване на лечение на психично болна жена. Това реши градският съд в София и даде 1 г. условно с 3-годишен изпитателн срок на Петрова.

Магистратите признаха за виновна Петрова, че на 29 март м.г., след като се завърнала на работа след отстраняване, си измислила дело. Тогава в съдебната палата в Раднево съставила неистински протокол. В него пишело, че на поименно повикване в залата се явили адвокат Живко Желев, служебен защитник на освидетелстваната Станка Ботева, и прокурор Даниела Славкова.

Съчинението на съдийката продължило със слагане на думи в устата и на адвоката, и на прокурорката: “Да се даде ход на делото”.

По време на мнимото заседание е снета самоличност и на вещо лице, което изготвило съдебно психиатричната експертиза.

“Моля да се прекрати принудителното лечение спрямо подзащитната ми!”, казал уж адвокатът. Същото повторила и прокурорката.

Според обвинението целта на машинациите на Петрова била протоколът да бъде използван като доказателство по друго дело на съда в Раднево.

Петрова е осъдена да плати и 1432 лв. разноски.

Това е второто дело срещу нея. Тя е подсъдима за документно престъпление, подбуждане към лъжесвидетелстване и лихварство заедно с други 4-ма в Софийския градски съд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона