1 година условно за съдийка от Раднево, измислила дело

https://www.24chasa.bg/novini/article/6715154 www.24chasa.bg
Осъдената Люба Петрова в компанията на адвоката си Менко Менков СНИМКА: Пиер Петров

Люба Петрова си съчинила думи на адвокат и прокурор и прекратила лечение на психично болна

Съдия Люба Петрова от районния съд в Раднево е съставила фалшив протокол от заседание по дело за прекратяване на лечение на психично болна жена. Това реши градският съд в София и даде 1 г. условно с 3-годишен изпитателн срок на Петрова.

Магистратите признаха за виновна Петрова, че на 29 март м.г., след като се завърнала на работа след отстраняване, си измислила дело. Тогава в съдебната палата в Раднево съставила неистински протокол. В него пишело, че на поименно повикване в залата се явили адвокат Живко Желев, служебен защитник на освидетелстваната Станка Ботева, и прокурор Даниела Славкова.

Съчинението на съдийката продължило със слагане на думи в устата и на адвоката, и на прокурорката: “Да се даде ход на делото”.

По време на мнимото заседание е снета самоличност и на вещо лице, което изготвило съдебно психиатричната експертиза.

“Моля да се прекрати принудителното лечение спрямо подзащитната ми!”, казал уж адвокатът. Същото повторила и прокурорката.

Според обвинението целта на машинациите на Петрова била протоколът да бъде използван като доказателство по друго дело на съда в Раднево.

Петрова е осъдена да плати и 1432 лв. разноски.

Това е второто дело срещу нея. Тя е подсъдима за документно престъпление, подбуждане към лъжесвидетелстване и лихварство заедно с други 4-ма в Софийския градски съд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.