19 арестувани при операция на полицията в Истанбул срещу ПКК

https://www.24chasa.bg/novini/article/6715941 www.24chasa.bg

Деветнайсет души, считани за членове на обявената за терористична организация Кюрдска работническа партия (ПКК), са били арестувани при операция на турските сили по сигурността в Истанбул.

Вестник "Миллиет" информира, че операцията е била осъществена едновременно на 26 места в различни райони на мегаполиса, известни като адреси на младежкото крило на ПКК, предаде БТА. 

Поводът е получен сигнал, според който младежките организации на ПКК подготвяли мащабна акция във връзка с годишнината /15 февруари 1999 г./ от залавянето от турските тайни служби на лидера на ПКК Абдуллах Йоджалан в Кения и докарването му в Турция.

Във връзка с годишнината младежкото крило на ПКК подготвяло протестни акции против операцията на турската армия "Маслинова клонка" в Северна Сирия срещу сирийските кюрдски формирования, считани за терористична заплаха за сигурността на Турция.

В операцията в Истанбул са участвали спецсили за борба срещу терора. При операцията са били иззети големи количества пропагандни материали, принадлежащи на ПКК.

Задържаните се разпитват в Дирекцията по сигурността в Истанбул, където се води следствието по случая.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята