Преименуваха улица, на която се намира посолството на САЩ в Турция, на "Маслинова клонка"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6717288 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Градският съвет на Анкара преименува днес улица, на която се намира посолството на САЩ, в чест на операцията, която турските въоръжени сили провеждат в Северна Сирия, предаде ТАСС, позовавайки се на телевизия Хабер тюрк.

По този начин досегашният булевард Невзат Тандоган вече ще се нарича "Маслинова клонка". Улицата е разположена край северната ограда на посолството на САЩ и е с дължина 400 метра. Причините за смяната на името не се съобщават, предаде БТА.

Генералният щаб на турските въоръжени сили обяви на 20 януари началото на операция "Маслинова клонка", насочена главно срещу сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН).

Анкара смята СЗН за терористична организация и многократно е призовавала САЩ да прекратят подкрепата си към тях. Преди време Вашингтон доставяше оръжия на СЗН, но обеща да прекрати доставките.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бербатов стана съсед на легендата Лили Иванова. Футболистът си е купил имот в същия блок, където такъв има и певицата. С нова два апартамента, оценявани на близо един милион лева, се обзавел Димитър Бербатов, показа проверка на "България Днес". Жилищата са с площ от по 107 квадрата, а към тях вървят и просторни гаражи.

Бившият транспортен министър Николай Василев се оказа много търсена личност, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо политикът бе под пара и не се отлепи от телефона си дори докато пресича софийските улици. Първо си чатеше с някого, след което проведе телефонен разговор. Едва затворил слушалката, се натъкна на познат,

На необичайна и радостна за окото гледка се натъкнаха столичани. Патрулка беше вдигнаха от "паяк" в центъра на града. И докато някои се радваха, че законът важи дори и за патрулките, други предположиха, че колата вероятно е аварирала и я откарват към