Ангелкова: Това лято ще е по-скъпо

https://www.24chasa.bg/novini/article/6717374 www.24chasa.bg
Щандът на Сърбия на Ваканция ЕКСПО. Изложението бе открито от министъра на туризма Николина Ангелкова в сряда

През лятото цените в много български хотели и курорти може да са по-високи. Това посочи министърът на туризма Николина Ангелкова по Би Ти Ви.

Тя мотивира прогнозата си с това, че се разширява търсенето на хотели от по-висока категория, като същевременно припомни, че летуването в България е от най-евтините на континента.

По принцип в България хотелите с 4 и 5 звезди са недостатъчни на брой, а и те по данни на статистиката имат по-висок процент заетост, отколкото по-евтините.

Според представители на бранша обаче не може да се очаква чувствително поскъпване на почивките това лято, защото основните договори за сезона са подписани още миналата година при непроменени цени. По-скъпа може да е нощувката само за неорганизирани туристи, които са решили в последния момент да почиват.

Няма риск Пирин да се презастрои. Концесиите на плажовете в курортите, които са собственост на едно дружество и чиито договори изтичат, ще се придвижат максимално бързо, каза Ангелкова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята

Медицински изделия с различна цена. Уринаторни торбички и имуноглобулинови помпи на колосални цени Бинтът по каса е двойно по-скъп от този на свободния пазар. В списъка с медицински изделия на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), цената за тубуларен бинт е 20,84 лв., а в аптеките същият може да се намери за 10 лв.