Много ли са 1500 лева за номер с 4 еднакви цифри?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6717419 www.24chasa.bg

Ако те са различни, но избрани от шофьора, се предвижда табелата да е 6 пъти по-скъпа - до 300 лева

Нови, по-високи цени за табели, които шофьорите поръчват, за да бъдат разпознаваеми и видими или да си помнят по-лесно номерата на колите, са описани в промяна на наредба на МВР.

Тя е пусната за обществено обсъждане и реакции. От 1000 на 1500 лв. да се вдигне таксата за номер на автомобила с четири еднакви цифри, е едно от предложенията. 300 лева вместо досегашните 50 лева да е цената на номер с цифри по избор, които не са еднакви.

Търсенето на подобни табели се е увеличило рязко, а бройката им е ограничена, е аргументът на МВР да предложи нови цени. Внушителните вече суми щели да ограничат желаещите за тези услуги.

В същата наредба се въвежда една цена за регистрация на автомобил, която е 35 лева. В момента се събират няколко такси.

Ако се издава нов талон, без да се сменя номерът, ще се плащат 20 лева.

Въвеждането на единна тарифа цели да се плаща на едно гише и да се намалят разходите за банкови такси. Вече няма да вземат по 2 лева за поставянето на табела на колата при регистрацията в КАТ. 5 лева ще е таксата за пускане отново на автомобил в движение. Ако се налага технически преглед, ще се плащат 10 лева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бербатов стана съсед на легендата Лили Иванова. Футболистът си е купил имот в същия блок, където такъв има и певицата. С нова два апартамента, оценявани на близо един милион лева, се обзавел Димитър Бербатов, показа проверка на "България Днес". Жилищата са с площ от по 107 квадрата, а към тях вървят и просторни гаражи.

Бившият транспортен министър Николай Василев се оказа много търсена личност, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо политикът бе под пара и не се отлепи от телефона си дори докато пресича софийските улици. Първо си чатеше с някого, след което проведе телефонен разговор. Едва затворил слушалката, се натъкна на познат,

На необичайна и радостна за окото гледка се натъкнаха столичани. Патрулка беше вдигнаха от "паяк" в центъра на града. И докато някои се радваха, че законът важи дори и за патрулките, други предположиха, че колата вероятно е аварирала и я откарват към