Много ли са 1500 лева за номер с 4 еднакви цифри?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6717419 www.24chasa.bg

Ако те са различни, но избрани от шофьора, се предвижда табелата да е 6 пъти по-скъпа - до 300 лева

Нови, по-високи цени за табели, които шофьорите поръчват, за да бъдат разпознаваеми и видими или да си помнят по-лесно номерата на колите, са описани в промяна на наредба на МВР.

Тя е пусната за обществено обсъждане и реакции. От 1000 на 1500 лв. да се вдигне таксата за номер на автомобила с четири еднакви цифри, е едно от предложенията. 300 лева вместо досегашните 50 лева да е цената на номер с цифри по избор, които не са еднакви.

Търсенето на подобни табели се е увеличило рязко, а бройката им е ограничена, е аргументът на МВР да предложи нови цени. Внушителните вече суми щели да ограничат желаещите за тези услуги.

В същата наредба се въвежда една цена за регистрация на автомобил, която е 35 лева. В момента се събират няколко такси.

Ако се издава нов талон, без да се сменя номерът, ще се плащат 20 лева.

Въвеждането на единна тарифа цели да се плаща на едно гише и да се намалят разходите за банкови такси. Вече няма да вземат по 2 лева за поставянето на табела на колата при регистрацията в КАТ. 5 лева ще е таксата за пускане отново на автомобил в движение. Ако се налага технически преглед, ще се плащат 10 лева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Беше триъгълно и светеше с цветовете на дъгата "Исках извънземните да ме вземат с тях на друга планета." Това признава 69-годишният пенсионер Спиридон Андонов. Пенсионерът вижда чудноват летящ триъгълен обект през далечната 1969 г. в старозагорското село Сърнево, но оттогава гледката не излиза от ума му.

Хиляди граждани се включиха в традиционното празнично шествие в София по случай деня на българската просвета, култура и славянската писменост. Участие взеха и много официални лица сред които президентът Румен Радев, министърът на образованието Красимир Вълчев, кмета на София Йорданка Фандъкова и депутати.

Премиерът Бойко Борисов вкара виртуозен гол за отбора за ветераните на "Витоша", известен като "Бистишките тигри" и ги изведе на финала. Борисов наниза топката в мрежата на вратаря на "Лудогорец" Ангел Петричев, откривайки рвезултата. Бившият халф на ЦСКА Светослав Петров удвои аванса на тима от Бистрица.