Куршуми в главата покосиха българи в Кейптаун, мъжът бил съден за измами (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6721160 www.24chasa.bg
Неси Пеева била отлична кулинарка. СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Анджело Димов сканирал кредитни карти, съпругата му Неси Пеева правела торти

Българин, обвинен за измами с кредитни карти, е екзекутиран заедно със съпругата си в Кейптаун, Южна Африка, съобщиха местни медии.

Полицията открила с куршуми в главата 50-годишния Анджело Димов и 47-годишната Незабравка (Неси) Пеева в двора на къщата им в южното предградие Бергвилет. Убийството е извършено на 13 февруари. Двойката е стояла с лице към екзекуторите си, пише в. “Хералд”. Нападателите задигнали лаптопи и мобилни телефони. Те

убили и кучето

на семейството,

а съседите заявили, че не са чули нищо от трагедията. Според тях е използван пистолет със заглушител за убийството.

Преди време Анджело е бил обвинен за измама с кредитни карти и срещу него се водело дело в южноафриканския град Белвил. Димов се занимавал с проектиране и изграждане на устройства за сканиране на карти, поставени на банкомати.

Семейството има шестгодишна дъщеря и живеело под наем. Момиченцето било първи клас. За трагедията с родителите си разбрало, след като никой не се появил да го прибере от занималня във вторник.

Детето е в сигурни ръце, съобщили от българското посолство в ЮАР за местни медии. Дипломатите са в постоянен контакт с близките на жертвите.

Полицията в Кейптаун работи по всички възможни версии, включително двойното убийство да е заради действия на Анджело от криминален характер. Не искам да коментирам инцидента, тъй като тече полицейско разследване, заяви Уилям Бут, адвокат на Димов. 

Пеева, която е от София, е собственик на фирмата The Cake Witch, занимаваща се с торти за рождени дни и сватби. Работила в известен ресторант в Нюландс, преди да се срещне с Димов. Според семеен приятел жената не е знаела за бизнес заниманията на мъжа си, който прекарвал много време извън страната.

Приятелят разказва, че Неси не общувала с много хора и често напускала събиранията, на които ходела с Анджело, защото “не обичала алкохол и наркотици”.

През декември бизнес партньорът на Димов, който живее в Токай, станал жертва на въоръжен грабеж в къщата си. След него издигнал по-голяма стена за ограда на къщата си и сложил бронирани стъкла, пише “Хералд”. Приятели на семейството смятат, че може да има

връзка

между двете

престъпления

заради подозрителния бизнес на Димов.

27-годишният син на Анджело от първия му брак бил сериозно ранен при катастрофа с мотор през декември и прекарал известно време в кома, след което се върнал за кратко в България, за да се възстанови. Наскоро се прибрал обратно в Кейптаун. Живеел в постройка в градината.

Десетки приятели написаха трогателни послания на стената на убитата българка във фейсбук. “Неси Пеева беше привилегия да те познавам. Благодаря за съветите за готвене. Ще ги нося в сърцето си завинаги”, пише Кармен Венцел.