Румен Радев: Оценявам ролята на Бигорския манастир в приятелството ни с Македония

https://www.24chasa.bg/novini/article/6723733 www.24chasa.bg
Румен Радев в Бигорския манастир. СНИМКА: Фейсбук

Вечерта на 17 февруари, събота, българският президент Румен Радев и двама архиереи от Българската православна църква посетиха Бигорския манастир.

"България високо цени ролята на Бигорския манастир за укрепване на доверието и приятелството между Република България и Република Македония. За мен беше изключително вълнение да бъда в тази Света обител. За първи път чуждестранен държавен глава посещава Бигорския манастир „Свети Йоан Предтеча“ от създаването на манастира преди хиляда години.

Тръгнах си от това място с чувство на дълг и с увереност, че трябва да работим така, че да имаме още по-голямо доверие и още по-голямо приятелство, да бъдем още по-близки.

Игумен Партений заяви по време на службата: “Днешното посещение на хилядолетната обител от държавния глава на братска България не е случайно и е изключително важно за нас. То ни дава непречупима вяра в духовното сродство между двата народа и е съвършен израз на родолюбието”. Това написа президентът Румен Радев след посещението си в Бигорския манастир вчера във Фейсбук.

За българските представители бе организиран обяд в манастира, като президентът заяви, че „ще донесе в България топлината“ с която е бил посрещнат.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание