С 90-годишни традиции и европейски стандарти в образованието

https://www.24chasa.bg/novini/article/6726913 www.24chasa.bg

Висшето лесотехническо образование e основано през 1925 г. с откриването на Лесовъдния отдел към Агрономическия факултет на Софийския университет. В резултат на дългогодишния път на развитие и усъвършенстване, със своята съвременна структура, Лесотехническия университет се утвърди като авторитетен и престижен университет, съхранил и обогатяващ добрите традиции на висшето образование в България.

ЛТУ е единственият университет в България, обучаващ специалисти по горско стопанство, технология на дървесината и производство на мебели, инженерен дизайн на мебели и ландшафтна архитектура. Тук се обучават също специалисти по екология и опазване на околната среда, ветеринарна медицина, агрономство, растителна защита, стопанско управление и алтернативен туризъм. Университетът е акредитиран по тези специалности и Вие можете да придобиете и трите европейски образователни степени – бакалавър, магистър и доктор. Обучението на студентите се провежда в съответствие с Европейската система за трансфер и натрупване на кредити (ECTS). Академичният състав се състои от висококвалифицирани, компетентни и международно утвърдени преподаватели.

На разположение на студентите са богата учебно-лабораторна база, обновен библиотечно-информационен комплекс с модерен компютърен център, две учебно-опитни горски стопанства – в с. Юндола и с. Бързия, учебно-опитно поле в кв. Враждебна, клиника за дребни животни, два учебно-спортни комплекса – в Студентския град и в с. Равда. През периода на следването всички нуждаещи се студенти се настаняват в общежитие в Студентски град.

ЛТУ е притегателен образователен и научен център и за студенти и докторанти от цял свят – в университета се обучават студенти и докторанти от 20 държави. ЛТУ работи успешно и по европейската програма Еразъм +, даваща възможност за образователна мобилност на студенти и преподаватели.

Освен качествено образование ЛТУ дава възможност на своите студенти и за богато личностно развитие чрез участие в спортни състезания с отборите на университета по баскетбол, футбол, волейбол, зимни спортове, лека атлетика, водни спортове; участие в клуба по народни танци и танцовия ансамбъл „Нестини“, който спечели титлата Абсолютен световен шампион по фолклор за 2016 г. от VI Световен шампионат по фолклор „World Folk” 2016. Любителите на природата могат да се включат в Студентския клуб по опазване на природната среда и туристическото дружество „Студентски алпийски клуб – ЛТУ“.

За прием за учебната 2018/2019 година се организира кандидатстудентска кампания по следния график:

Всеки кандидат-студент, явил се на държавен зрелостен изпит (ДЗИ) (матура) по математика, биология, чужд език, география, химия, физика, български език и литература, история и цивилизация, цикъл философия има право да кандидатства с оценката от зрелостния изпит и/или да се яви на състезателен изпит от предварителната и/или редовната сесия в Лесотехническия университет и при образуването на бала да участва с оценката, образуваща най-висок състезателен бал.

Академичното ръководство на ЛТУ пожелава на всички кандидат-студенти да осъществят своята мечта – да бъдат приети в избраната специалност, да намерят своето призвание в живота и да постигнат успешна професионална реализация!

Успех в кандидатстването и на добър час по благородния път на знанието! ВРАТИТЕ НА ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СА ШИРОКО ОТВОРЕНИ ЗА ВАС!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо няма да бъде подложен на съдебно преследване в САЩ по обвинения в изнасилване. Това обявиха от окръжната прокуратура в Кларк Каунти. Според властите няма убедителни доказателства за сексуално насилие над Катрин Майорга и случаят се прекратява. Срещу Роналдо започна разследване във връзка с обвиненията на

Изключително тежки работни дни има певицата Лилана. Изпълнителката, която от дълго време е извън светлините на прожекторите, бе заловена от топпапараците на "България Днес" да пазарува. За минути Лилана влезе в супермаркет, откъдето си взе здравословно мляко и кола, след което изхвърча с бърза крачка.

На пазар за гримове се впусна устатият коафьор Валентин Кулагин, видя "България Днес". Участникът във „ВИП брадър“ изпробва качествата на различни четки и мазила за украса на женските лица и видимо остана доволен от продукцията. Гримьорът, който казва, че Бог и майка му са го дарили с невероятен ген и няма нужда от почти нищо,