С 90-годишни традиции и европейски стандарти в образованието

https://www.24chasa.bg/novini/article/6726913 www.24chasa.bg

Висшето лесотехническо образование e основано през 1925 г. с откриването на Лесовъдния отдел към Агрономическия факултет на Софийския университет. В резултат на дългогодишния път на развитие и усъвършенстване, със своята съвременна структура, Лесотехническия университет се утвърди като авторитетен и престижен университет, съхранил и обогатяващ добрите традиции на висшето образование в България.

ЛТУ е единственият университет в България, обучаващ специалисти по горско стопанство, технология на дървесината и производство на мебели, инженерен дизайн на мебели и ландшафтна архитектура. Тук се обучават също специалисти по екология и опазване на околната среда, ветеринарна медицина, агрономство, растителна защита, стопанско управление и алтернативен туризъм. Университетът е акредитиран по тези специалности и Вие можете да придобиете и трите европейски образователни степени – бакалавър, магистър и доктор. Обучението на студентите се провежда в съответствие с Европейската система за трансфер и натрупване на кредити (ECTS). Академичният състав се състои от висококвалифицирани, компетентни и международно утвърдени преподаватели.

На разположение на студентите са богата учебно-лабораторна база, обновен библиотечно-информационен комплекс с модерен компютърен център, две учебно-опитни горски стопанства – в с. Юндола и с. Бързия, учебно-опитно поле в кв. Враждебна, клиника за дребни животни, два учебно-спортни комплекса – в Студентския град и в с. Равда. През периода на следването всички нуждаещи се студенти се настаняват в общежитие в Студентски град.

ЛТУ е притегателен образователен и научен център и за студенти и докторанти от цял свят – в университета се обучават студенти и докторанти от 20 държави. ЛТУ работи успешно и по европейската програма Еразъм +, даваща възможност за образователна мобилност на студенти и преподаватели.

Освен качествено образование ЛТУ дава възможност на своите студенти и за богато личностно развитие чрез участие в спортни състезания с отборите на университета по баскетбол, футбол, волейбол, зимни спортове, лека атлетика, водни спортове; участие в клуба по народни танци и танцовия ансамбъл „Нестини“, който спечели титлата Абсолютен световен шампион по фолклор за 2016 г. от VI Световен шампионат по фолклор „World Folk” 2016. Любителите на природата могат да се включат в Студентския клуб по опазване на природната среда и туристическото дружество „Студентски алпийски клуб – ЛТУ“.

За прием за учебната 2018/2019 година се организира кандидатстудентска кампания по следния график:

Всеки кандидат-студент, явил се на държавен зрелостен изпит (ДЗИ) (матура) по математика, биология, чужд език, география, химия, физика, български език и литература, история и цивилизация, цикъл философия има право да кандидатства с оценката от зрелостния изпит и/или да се яви на състезателен изпит от предварителната и/или редовната сесия в Лесотехническия университет и при образуването на бала да участва с оценката, образуваща най-висок състезателен бал.

Академичното ръководство на ЛТУ пожелава на всички кандидат-студенти да осъществят своята мечта – да бъдат приети в избраната специалност, да намерят своето призвание в живота и да постигнат успешна професионална реализация!

Успех в кандидатстването и на добър час по благородния път на знанието! ВРАТИТЕ НА ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СА ШИРОКО ОТВОРЕНИ ЗА ВАС!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шеметна вакханалия спретна Криско по време на турнето си в САЩ в помещение, приличащо на изоставен склад за зеленчуци. Изявата му в Лас Вегас се превърна в диво парти с полуголи почерпени мъже, бесни чалга хитове и буря от летящи салфетки, разказаха пред "България Днес" свидетели на щурата забава. Присъстващи на представлението го оприличават

Николета Лозанова варди тузарския си джип от паяци, докато шофьорът й търчи по задачи в центъра на София, видя "България Днес". Решила да спести някой лев от такса за синя зона, Николета не мръдна от автомобила. Докато бдително оглеждаше за служители на общината, тя бясно въртеше телефонни разговори, които, видно от усмивката й,

Беше отличник и хубав младеж  КОЙ Е ТОЙ Цонко Филипов е роден през 1927 г. в Ново село (Видинско). Бил е спортист и има зад гърба си 40-годишна учителска кариера. Преподавал е по физика и математика, а по-късно и физическа култура. Заради геройска постъпка през далечната 1944 г., в която спасява двама давещи се войници в Дунав,