Вижте епизода на "Съдебен спор", в който участва убитият в "Люлин" мъж (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6731096 www.24chasa.bg
Убитият Стефан Янев КАДЪР: Фейсбук/Joro Ignatov

В предаването "Съдебен спор" на 18 февруари беше излъчен репортаж с 87-годишния мъж, открит вчера мъртъв в дома си в столичния квартал "Люлин". В епизода той се е оплакал, че внучките му са заложници на родителите си.

Възрастният мъж е намерен  убит вчера около 17:00 в блока си в столичния квартал „Люлин”. Той се казва Стефан Янев и беше обявен за издирване на 12 февруари, когато изчезнал - веднага след като разкрива, че трите му внучки са живеели в тотална изолация. Вчера бяха задържани дъщеря му и зет му.

Подозренията са, че е убит, тъй като по тялото му имало следи от насилие.

По-рано днес Нова телевизия съобщи, че две деца, които никога не са ходили на училище са открили полицията и социалните в столичния жк Люлин.

Внучките на Стефан са открити, след излъчването на "Съдебен спор".

Малко преди излъчването на епизода в неделя репортерът на "Съдебен спор" Жоро Игнатов написа във фейсбук профила си: ДЕЦА В РИСК! Родители адвентисти държат заключени в една стая трите си дъщери и не им позволяват да общуват с хора. Съседи твърдят, че момичетата никога не са ходили на училище, като най-голямата вече е на 17 години. Майката на децата редовно биела възрастния си баща.

Той качи и видео от апартамента, в който е живяло семейството.

Представители на „Социално подпомагане” – "Люлин" заявиха за Нова телевизия, че техен човек дошъл в апартамента, в който са били затворени децата, след като получават сигнал. Опитите да се достигне до семейството и децата били неуспешни. Родителите не са съдействали на социалните.

След влизането си най-сетне в апартамента установяват, че децата са живеели в много лоши условия. Родителите от своя страна обясниха в „Съдебен спор”, че просто не харесвали българското образование. Социалните тепърва ще проучват случая. Междувременно стана ясно, че децата ще бъдат настанени в кризисен център.

 Родителите са адвентисти, обясниха от дирекция социално подпомагане пред телевизията.

Вчера Жоро Игнатов написа във фейсбук: "Тялото на възрастния мъж е намерено тази вечер на общ балкон, намиращ се срещу апартамента му. Стефан за последно е чут от съседи да вика за помощ на 11-и февруари, докато дъщеря му Мария се е заканвала, че ще го убие. Дошлите на място полицаи са си тръгнали, след като никой не им е отворил вратата на жилището.  Г-н Янев се обърна за помощ към "Съдебен спор", но след заснемането на репортажа животът му е бил насилствено отнет. Не доживя да дойде в студиото, както и вчера да отпразнува 87-ия си рожден ден. Спестих ви бруталността на снимката, която отразява неадекватността на институциите…  Нека душата му да намери покой!"

Прокуратурата вече разследва случая, като е образувано дело за убийство.

Целият епизод на "Съдебен спор" гледайте ТУК