Пращат в кризисен център децата на задържаното семейство от "Люлин" (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6731456 www.24chasa.bg
Веднага след сигнала посоченият адрес на семейството е посетен от социални работници за проверка. Снимка ПИЕР ПЕТРОВ

Мярка за закрила настаняване извън семейството ще бъде предприета спрямо двете непълнолетни деца на семейството от столичния комплекс "Люлин" след изтичане на полицейската закрила над тях. Това съобщиха от Агенцията за социално подпомагане, цитирани от "Фокус".

От агенцията уточняват, че сигналът за семейство с три деца, които не посещават училище, е постъпил в отдел „Закрила на детето“ (ОЗД) на Дирекция социално подпомагане (ДСП) - „Люлин“.

Веднага след сигнала на 15.02.2018 г. посоченият адрес на семейството е посетен от социални работници за проверка. Тъй като те не са били допуснати в жилището, е потърсено съдействие от полицията. В същото време е извършена работа за установяване самоличността на трите деца и на родителите.

Освен от полицията, ОЗД при ДСП – Люлин е потърсил съдействие и информация и от другите институции - община, регионално управление по образованието, прокуратура. Със съдействието на полицията и в присъствие на съседи жилището е отворено и социалните работници са влезли в него. В жилището не е намерен никой. От ОЗД Люлин е отворен случай за работа с двете деца. Потърсена е подкрепата на полицията за издирване на изчезналите деца. След задържането на родителите за двете непълнолетни деца е предприета мярка полицейска закрила.

След изтичането на срока ѝ те ще бъдат настанени в кризисен център, където ще им бъде оказана необходимата подкрепа. С тях ще работят специалисти както от Кризисния център, така при необходимост и други външни специалисти. Ще се направи възможното децата да бъдат записани на училище.

Със съдействието на Регионално управление по образованието и други специалисти, ОЗД ще поиска диагностика на нивото на развитие и на нивото на овладян учебен материал, за да се определи в кой клас да бъдат записани, както и да се определи евентуалната им нуждата от ресурсен учител.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,