Проф. Мутафчийски получи генералски пагони, ще привлича млади лекари във ВМА (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6732079 www.24chasa.bg
Румен Радев и проф. Венцислав Мутафчийски СНИМКА: Пиер Петров

Да даде повече възможности за работа и развитие на младите лекари и да запази сегашните кадри, са двете основни цели на новия директор на Военномедицинска академия проф. Венцислав Мутафчийски.

На церемония вчера президентът Румен Радев го удостои с висшето офицерско звание “бригаден генерал”, а в началото на месеца с негов указ бе назначен за директор на ВМА.

“Назначаването ми за началник на ВМА възприемам като човек, който трябва да поддържа традициите в болницата, гледайки 37-те достойни началници преди това, но и да надграждам върху всички ценни неща, които се случват в нея”, каза проф. Мутафчийски пред парламентарната комисия по отбрана. Той е първият генерал след законодателните промени от 2017 г., според които след удостояване с висше военно звание от президента офицерите се представят в ресорната комисия на НС.

Пред членовете ѝ проф. Мутафчийски представи основните идеи в концепцията му за развитие на болницата - да запази финансовата ѝ стабилност и увеличи собствените приходи, да създаде възможност за устойчиво кариерно развитие на младите лекари, но и на специалистите там, да утвърди ВМА като високотехнологична болница, която да отговори на очакванията на съюзниците ни от НАТО и да укрепва бойната готовност.

“13 000 пациенти са пренасочени към ВМА за лечение за последната година. Това показва доверието, което има към нас, качеството на услугите и оценява лекарите, сред които има и от световна величина”, каза още началникът на военната болница.

ПРОФ. ВЕНЦИСЛАВ

МУТАФЧИЙСКИ

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,