Дъщерята, обвинена за убийството на баща си в Люлин: Искам да работя в детски градини

https://www.24chasa.bg/novini/article/6735491 www.24chasa.bg
Мария Велева СНИМКИ: Йордан Симеонов

Прочувствено слово дръпна пред съда Мария Велева, която заедно със съпруга си  Свилен Велев са обвинени за убийството на 86-годишния Стефан Янев. Възрастният човек разкри, че 3-те му внучки на 13, 14 и 18 години не ходят на училище. На 11 февруари той изчезна, а трупът му бе намерен на метри от апартамента му в сряда вечерта. За зверското престъпление са обвинени дъщеря му Мария и съпругът й Свилен Велев. 

За разлика от мъжа си Мария се оказа доста словоохотлива. Със сълзлив глас тя прекъсваше прокурора и служебните адвокати, молейки да бъде пусната на свобода. Родената през 1976 г. жена била с висше педагогическо образование, получено в Софийския университет и със средно образование специалност "Пиано". Тя обясни, че пишела детски песни. "Искам да работя в училища и детски градини, да пея на децата моите песни, да не ме връщате там, откъдето идвам и да имам срещи с психолог и психиатър", бе едно от желанията на жената. Тя добави, че е човек на изкуството, свири на пиано и синтезатор, иска да продължи да музицира и да докаже на целия свят какъв човек е. 

Мария разкри, че вече била променила отношението си към училището и вече е съгласна дъщерите й да ходят на училище, но наблегна, че държи да посещават добри училища с добри съученици и вярвала, че ще се намери и такова училище. Тя не пропусна да похвали и мъжа си Свилен, че бил един от най-съвестните работници в Топлофикация. Той работел на трудов договор в ТЕЦ София Изток като оператор. За разлика от жена си Свилен бе твърде мълчалив и мрачен. 

По време на делото за гледане на мярката им за неотклонение стана ясно, че причина за смъртта на възрастния човек може да е и задушаване, получено вследствие на побоя, който двамата са му нанесли. Стефан Янев е удрян с тъп предмет по главата, като зет му е обяснил в самопризнанията си как го е сторил. Причините да му налетят били, че пенсионерът искал да започне дело за делба на общия апартамент, в който живеят.

Свидетелка чула викове, както и гласа на Мария "Ще те пребия". Комшиите разказали, че тя е агресивна и към тях. Съдът ще обяви решението си дали двамата остават в ареста в 19 часа. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда