Божидар Димитров си направи собствено движение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6747759 www.24chasa.bg

Бившият шеф на НИМ Божидар Димитров създаде свое движение “Кан Кубрат” днес. То трябваше да стане факт още в началото на февруари, но тогава професорът постъпи в болница, заради грип.

“След едно 3-годишно обсъждане в “Боянския клуб”, който първоначално се събраха 20 професори, стигнахме до мнението, до което са достигали много светли умове в световната история, че парламентарната република има свойството да се изчерпва. И както президентът Радев казва - да атрофира. Последното доказателство е от вчера. Погледнете Италия. Кандидатите за министър-председател са: един продавач на пици, един комик и един чистач. Това е положението с парламентарната република. Тя има свойството да се нацепва”, заяви пред журналисти Димитров. И припомни, че целта на движението ще бъде смяна на формата на държавно управление - от парламентарна република в президентска. Димитров изрази надежда, че това ще стане скоро със свикването на Велико Народно събрание.

На въпрос дали има човек, който да оглави една такава президентска република, Димитров отговори така: Да, аз!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.