Българката ражда на 27, жени се на 28 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6749795 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Колкото една дама е по-млада, толкова по-често мисли за брак, докато мъжете искат съпруги най-много, когато стъпят в 60-те

Жените в България се женят средно на 28 години, а раждат на 27 години първото си дете. Това показват данни на Националния статистически институт за 2016 г. При мъжете идеята за брак идва няколко години по-късно, защото средната възраст на младоженците е 31 години.

Средната възраст, в която българката ражда, е между 25 и 29г. През 2016 г. дамите, които са родили на 28 години, са най-много - 4265 сред тази група до 30-те.

Децата, родени от майки под 20 години, през 2016 г. са внушителен брой - 6031. Майките под 15-годишна възраст са 260, а 15-годишните родилки са дали живот на 650 деца.

Когато българките са млади, мислят повече и по-често за брак. Представителките на нежния пол под 18 г., които са минали под венчилото, са 621. Младежите под 18 г., встъпили в брак, са едва 23.

При покачване на годините мисълта за брак при мъжете става по-приятна. Статистиката сочи, че мъжете над 60 години се женят повече от дамите на същата възраст.

Сключилите брак през 2016 г. мъже над 60 години са 565, а при нежния пол - почти наполовина - 289.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена