Парламентът ще обсъди предложение на БСП за референдум за Истанбулската конвенция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6750245 www.24chasa.bg

По предложение на БСП като първа точка парламентът ще обсъди Проект на решение за произвеждане на национален референдум с въпрос "Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?". Това предвижда програмата на депутатите за тази седмица. Предложението за референдум е на лидера на БСП Корнелия Нинова и група народни представители.

След това депутатите да обсъдят върнатия от президента Закон за банковата несъстоятелност. В програмата са още второ четене на Законопроект за мерките срещу изпирането на пари, както и ратификация на Конвенцията за Международната хидрографска организация.

В четвъртък се очаква депутатите да започнат с Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

За петък е предвиден парламентарен контрол.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.