Дончев: На кабинета "Борисов" ЧЕЗ не е предлагал държавата да купи дружеството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6751545 www.24chasa.bg
Томислав Дончев. Снимка Архив

На правителствата „Борисов 1, 2 и 3” предложение от ЧЕЗ към държавата не е правено, каза в коментар на интервюто на Томаш Плескач, който отговаря за задграничните дейности на ЧЕЗ, вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. И не се нае да каже дали е оптимист за евентуалното участие на държавата в сделката за ЧЕЗ.

"От непродължителния ни разговор с Гинка Върбакова тя не е дала съмнения, че не е собственик на бизнеса си. Тя с лекота коментираше детайли около дружеството си. Детайлни разговори за държавно участие в сделката за ЧЕЗ ще се проведат чак след преговорите с продавача. Беше изключително интелигентен разговор в коректен тон. На правителствата на Борисов не е правено предложение от ЧЕЗ държавата да купи дружеството. В Министерски съвет няма писмо за такова предложение.  Правителството никога не е водило война с ничий бизнес. За  целите на самия арбитраж не бива да се правят никакви коментари". 

"Всеки има право на протести, притеснява ме обаче радикалната реторика с послания против Европейския съюз. Щом е концесия или конвенция - обезателно е нещо лошо. Протестите са на хора, които искат да придобият политически ползи с неполитически средства", категоричен бе той.