eu2018bg

Дискусии и разяснителни кампании за българското председателство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6753267 www.24chasa.bg
Залата в посетителския център на Белово, където е подредена фотоизложбата.

Фотоизложба показва развитието на Белово от 70-те години до европейския облик на града

Фотоизложбата “Моят град и Европа - традиции и съвременност” събра на 1 март в посетителския център на Белово местната общественост на своеобразно пътуване във времето от 70-те години на миналия век до днешната роля на Европейския съюз в развитието на регионите.

Проявата е част от дейностите по проект “Община Белово и нейните граждани - част от голямото европейско семейство”, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Едно от таблата със снимки от 70-те години

Чрез богат снимков материал на 5 информационни табла присъстващите на изложбата се запознаха с настъпилите през годините промени в Белово.

Първите три експозиции са свързани със строителството на местната жп станция и експлоатацията на горското богатство. Богатата документалистика илюстрира бившия и настоящия вид на селището, развитието на европейското образование на основата на добрата местна традиция, промените в бита и отношенията между хората, социалния живот.

Четвъртото информационно табло е посветено на днешните измерения на сътрудничеството с Европа, още повече че според организаторите на изложбата

Белово е сред

общините с

най-голям брой

изпълнени

европейски проекти

В тази връзка на фотосите са показани обновените по европейски проекти читалища, административни сгради, нови спортни съоръжения, осъвремененото градско пространство.

Последното информационно табло в експозицията е посветено на задачите и приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС. Целта е да се дадат отговори на въпроси, които вълнуват европейските граждани, и за възможностите, които общността предоставя за повече сигурност, толерантност, кохезия и грижа за младите хора.

Изложбата ще остане

отворена за жителите

и гостите на Белово

до 1 юни

С това обаче не се изчерпват проявите, заложени в амбициозния проект.

В неговите рамки са проведени и ще се провеждат дискусии и разяснителни мероприятия за българското председателство с представители на местната администрация, кметства от общината, ученици и родители, общественици.

Предстои представянето на изложба с рисунки на деца по случай председателството, както и

конкурс за есе на

тема “Как Европа

промени моя град

и моята община”

До края на март специална комисия ще събира рисунките и есетата на децата, пожелали да участват в проявите. Кулминацията ще е на 11 май, когато ще бъде открита изложбата с детски рисунки, а авторите на най-добрите есета за българското председателство ще бъдат наградени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.