БНБ прати на финала за банка “Виктория” двама купувачи - Петя Славова и Цветелина Бориславова (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6753448 www.24chasa.bg
Цветелина Бориславова

Българо-американската кредитна банка, собственост на Цветелина Бориславова и “Инвестбанк” на Петя Славова, ще наддават финално за ТБ “Виктория”.

Това следва от решение на УС на БНБ от четвъртък. Централната банка реши да издаде предварителни одобрения по заявленията на двете банки за пряко придобиване на акциите на “Виктория”. От мотивите става ясно, че централните банкери са оценили и двамата кандидат-купувачи като финансово стабилни, за да придобият акциите на ТБ “Виктория”. Тя е дъщерна на КТБ и бе затворена след нейния фалит.

Решението на БНБ означава, че двете банки получават право да се състезават на търг, който ще бъде обявен от Фонда за гарантиране на влоговете и синдиците на затворената КТБ, за да спечели този, който е дал по-добрата оферта.

При обявяването на търга кандидатите бяха четирима.

Петя Славова

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.