Цветанов: Стартираме днес от София подготовката за евроизборите с ЕНП (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6753805 www.24chasa.bg

Като прагматичен човек мога да кажа, че това е началото за подготовката ни за евроизборите, които ще са генерална репетиция за местните избори.

Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на откриването на инициатива за образованието на Комитета на регионите.

ЕНП ще е силата, която ще гарантира успеха на Европа и след май 2019-а. ЕНП доказа, че е партията, която решава проблеми, подчерта заместникът на Бойко Борисов. Участие във форума ще вземе и лидерът на ЕНП Жозеф Дол, който всеки момент ще пристигне заедно с българския министър-председател. Тук вече са еврокомисарят Мария Габриел, президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, лидерът на ЕНП в Комитета на регионите Михаел Шнайдер и кметове, сред които столичният Йорданка Фандъкова.

За 3.7 милиарда евро кандидатстват българските общини в новия програмен период, след 3.3 милиарда за предишния, подчерта Цветанов, докато на огромна видео стена зад него се прожектираха част от най-големите инфраструктурни проекти, реализирани от ГЕРБ в София и останалите градове на България.

ГЕРБ има 130 общински кметове, в които живеят 5.5 милиона българи. Но един успех не е привилегия, а отговорност", подчерта Цветанов.

"Мотото днес е "Европа започва в София". София е градът на образованието и мъдростта", заяви Шнайдер. 

Майкъл Шнайдер
Майкъл Шнайдер

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата