Даниел Шопов става търговски директор на Avon за България, Македония и Албания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6754091 www.24chasa.bg
Даниел Шопов.

От 1 февруари 2018г. компанията преминава през организационна трансформация към нова търговска география

Козметичната компания Avon претърпява структурни промени в ръководството си. Позицията на търговски директор за България, Македония и Албания се поема от Даниел Шопов. В новата си роля Даниел ще отговаря за укрепването на местното лидерство на Avon на трите пазара, и ще се съсредоточи върху ускоряването на растежа и процеса на взимане на решения, максимално близки до пазара.

Даниел започва кариерата си в AVON през 2011 г. като анализатор продажби. От тогава досега той успява да придобие богат опит в различни роли за козметичната компания, включително като дивизионен мениджър „Продажби“, мениджър „Активации“ и мениджър „Продажби“ за България и Сърбия. В доскорошната си роля той успява да създаде силен търговски екип в Сърбия и същевременно да поддържа стабилното представяне на България в период на силно конкурентен пазар. Даниел получава бакалавърската си степен по бизнес администрация от Американския университет в България. Магистратурата си в същата специалност завършва в Университета в Мейн, САЩ, където след това работи в сферата на висшето образование и администрация. След кратък престой в Италия, той се завръща с жена си и дъщеря си в България и започва своя път в Avon.

„Хората в компанията ми помогнаха да извървя за кратко време нелекия път от анализатор до търговски директор. Предизвикателсвото на всяка следваща позиция ме кара да се развивам и подобрявам, за да мога да отговоря на очакванията.“ споделя Даниел във връзка с развитието си в компанията и мотивацията си в новата си роля. „Ейвън е бранд-икона (iconic brand) както със своите продукти, така и с благотворителните си каузи и това дава възможност на всеки наш представител и служител да допринася и да бъде част от нещо по-голямо от тях самите всеки ден.“,

Той поема ролята на търговски директор за България, Македония и Албания от Елисавета Коробченко, която след пет години на успешно бизнес развитие на компанията в България, се връща в родната си Украйна като Генерален мениджър за Украйна и Грузия.

Промяната на управленския екип на компанията идва след организационна трансформация, която ефективно от 1 февруари преразпределя принадлежността на Avon България към нова търговска география, формирайки нов клъстър от пазари за компанията. През последните години България бе част от регион Балкани. С цел оптимизиране на бизнес процесите, както и засилване на местното лидерство и възможностите за кариерно развитие на талантите, Avon България вече е част от новосъздадения регион Югоизточна Европа – “SEE”, заедно с Румъния, Молдова, Македония и Албания.

Управлението на новия клъстър се поема от Андреа Молдован. До този момент, Андреа заема позицията на генерален мениджър на Avon за "Slavics & Nordics". Кариерата й в компанията включва три години като национален директор „Продажби“ за Мароко, след което поема ролята на изпълнителен директор „Продажби” за Централна и Източна Европа.

Андреа поема ръководството на новообособения регион в момент, в който Avon се изправя пред силна международна конкуренция в категорията на онлайн продажбите, но остава водеща сила в козметичния сектор на много пазари, включително Румъния, където към момента е козметичната компания с най-голям пазарен дял. „Обожавам факта, че тази работа ми дава възможност да правя много повече от бизнес.“, споделя Андреа Молдован. “Avon е компания, която дава сила и независимост на жените, възможност да се развиват и да бъдат своята най-добра версия.“

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

Роки носи вода и говори по телефона Самобитният български гений ражда невероятни изобретения, някои от които още чакат да влязат в приложение. Едно от последните невероятни постижения е робот болногледач, научи "България Днес". Тенекиеният Роки е роден в гаража на 32-годишния инж. Росен Христов от Шумен.

Климатологът доц. Георги Райчев крачи из София забързано и хлднокръвно дава прогнози за времето по телефона, видя "България Днес". За няколко стотин метра апаратът му не спря да звъни, като Райчев убеждаваше потърсилите го, че температурите наистина ще паднат рязко към края на седмицата и ще вали сняг.