Съдийската колегия на ВСС не избра шеф на Софийския градски съд

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759489 www.24chasa.bg
Светлин Михайлов и Евгени Георгиев Снимки: Десислава Кулелиева

След повече от 5-часова дискусия съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не успя да избере шеф на Софийския градски съд.

За поста се състезаваха двама - Евгени Георгиев, който е граждански съдия и е бил за кратко зам.-шеф на съда, и Светлин Михайлов, който оглавяваше СГС от 2004г. до 2009 г.

Изслушването на Георгиев продължи час и половина, а на Михайлов повече от 2 часа. Георгиев получи 5 гласа в своя подкрепа, а Михайлов - 2. 7 от кадровиците не подкрепиха нито един от двамата. Съдийската колегия е общо от 14 души. 

Така се отива към нова процедура за избор на шеф на СГС. Шефският пост е свободен, след като миналата година титулярът Калоян Топалов напусна съдебната система.

Светлин Михайлов и Евгени Георгиев

При изслушването на Георгиев основните въпроси бяха около неговите 3 специализации в САЩ и Германия, както и това, че притежава 58 акции във фалиралата КТБ, купени през 2008 г. По отношение на акциите, той каза, че това от негова страна е една лоша инвестиция, защото в момента не струват нищо, а за специализациите обясни, че лично си е подавал документите и въпреки, че има квалификация и опит, които да му позволяват да работи в чужбина, той е предпочел да остане в България.

Въпросите към Светлин Михайлов бяха най-вече свързани с неговото имотно състояние, с това, че е декларирал над 1 млн. лева по влогове. Той обясни, че парите са му не само от сделки, но и от наеми, лихви.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,

Половинката на защитника на Испания Жерар Пике - Шакира, се забърка в грандиозен скандал. Певицата бе обвинена, че продава колиета със символ, свързан с нацистка Германия. Знойната колумбийка е във вихъра на световното си турне "Ел Дорадо". Част от кампанията й са различни бижута, посветени на концертите й. Сред стоките й има древен цветен модел.