Съдийската колегия на ВСС не избра шеф на Софийския градски съд

https://www.24chasa.bg/novini/article/6759489 www.24chasa.bg
Светлин Михайлов и Евгени Георгиев Снимки: Десислава Кулелиева СНИМКА: 24 часа

След повече от 5-часова дискусия съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не успя да избере шеф на Софийския градски съд.

За поста се състезаваха двама - Евгени Георгиев, който е граждански съдия и е бил за кратко зам.-шеф на съда, и Светлин Михайлов, който оглавяваше СГС от 2004г. до 2009 г.

Изслушването на Георгиев продължи час и половина, а на Михайлов повече от 2 часа. Георгиев получи 5 гласа в своя подкрепа, а Михайлов - 2. 7 от кадровиците не подкрепиха нито един от двамата. Съдийската колегия е общо от 14 души. 

Така се отива към нова процедура за избор на шеф на СГС. Шефският пост е свободен, след като миналата година титулярът Калоян Топалов напусна съдебната система.

Светлин Михайлов и Евгени Георгиев СНИМКА: 24 часа

При изслушването на Георгиев основните въпроси бяха около неговите 3 специализации в САЩ и Германия, както и това, че притежава 58 акции във фалиралата КТБ, купени през 2008 г. По отношение на акциите, той каза, че това от негова страна е една лоша инвестиция, защото в момента не струват нищо, а за специализациите обясни, че лично си е подавал документите и въпреки, че има квалификация и опит, които да му позволяват да работи в чужбина, той е предпочел да остане в България.

Въпросите към Светлин Михайлов бяха най-вече свързани с неговото имотно състояние, с това, че е декларирал над 1 млн. лева по влогове. Той обясни, че парите са му не само от сделки, но и от наеми, лихви.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

Торта от холивудския ас Майкъл Медсън зарадва актьора  Асен Блатечки навърши 47 години с... опит за самоубийство! Фенките на актьора могат да са спокойни, защото това се случи единствено в името на изкуството, на сцената на Малък градски театър "Зад канала". Там Блатечки влезе в кожата на Итън Алън Хоули,

Съпругата му се грижи за болния композитор Майсторът на шлагера се лекува вкъщи "Тончо си почива вкъщи, болен е. Лепна някакъв грип." Това заяви пред "България Днес" съпругата на 85-годишния легендарен композитор Тончо Русев - Елена. Жена му увери, че твърденията, че състоянието на майстора на шлагера е тежко, са доста пресилени.