150 млн. евро за стартиращи компании

https://www.24chasa.bg/novini/article/6760074 www.24chasa.bg
Над 50 компании взеха участие в “София Стартъп Експо 2018 г.” 6 български фирми се представиха на националния ни щанд, организиран от Агенцията за малки и средни предприятия.

Предстоят процедури за над 150 млн. евро, насочени към насърчаване на предприемачеството в България. Това обяви зам.-министърът на икономиката Александър Манолев на откриването на изложението за стартиращи компании “София Стартъп Експо 2018 г.”.

През пролетта на 2018 г. стартира Програмата за подкрепа на предприемачеството по ОП “Иновации и конкурентоспособност” с бюджет 67 млн. евро. Фондът за ускоряване и начално финансиране е на стойност 51,3 млн. евро. Дава се възможност за развитието на изследователски идеи до етап бизнес концепция. Фондът “Технологичен трансфер” с бюджет от 30 млн. евро осигурява тази опция за първи път в Централна и Източна Европа. “Имаме възможност да насочим и рециклирани средства от фонд “Джереми” на стойност 3 млн. евро”, допълни още Манолев.

35 изложители, 7 финансиращи институции, 20 лектори, 10 успешни стартъпа, 12 лидери, предприемачи, бизнес ангели и визионери участват в изложението. То се провежда на 13 и 14 март в “София Тех парк”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Освободеният изпълнителен директор на БДЖ Владимир Владимиров плюе на улицата, видяха папараците на "България Днес". Бившият шеф явно трудно приема новината за съкращението си заради сериозни пропуски в провеждането на обществени поръчки за поддръжка на влаковете и реши да демонстрира и сериозни пропуски във възпитанието си.

Предаде се Евлоги Станоев - Голямата Бирма. Той бе обявен за издирване в средата на септември по обвинения, че е част от банда за производство на нелегални цигари, в която попадат синовете му Антон и Георги. Евлоги Станоев сам се е явил днес в специализираната прокуратура на ул. "Черковна" 90. Той е бил заедно с адвоката си Ина Лулчева.

Капитанът на "Левски" Иван Горанов подкрепи благотворителния турнир Scapto Cup в Благоевград. Той застана зад каузата чрез специално видео. Надпреварата е от 21 до 23 декември в зала "Скаптопара". Събраните от турнира средства ще бъдат дарени на родилното отделение на болницата в Благоевград. Каузата обедини водещи футболисти от "Лудогорец",