150 млн. евро за стартиращи компании

https://www.24chasa.bg/novini/article/6760074 www.24chasa.bg
Над 50 компании взеха участие в “София Стартъп Експо 2018 г.” 6 български фирми се представиха на националния ни щанд, организиран от Агенцията за малки и средни предприятия.

Предстоят процедури за над 150 млн. евро, насочени към насърчаване на предприемачеството в България. Това обяви зам.-министърът на икономиката Александър Манолев на откриването на изложението за стартиращи компании “София Стартъп Експо 2018 г.”.

През пролетта на 2018 г. стартира Програмата за подкрепа на предприемачеството по ОП “Иновации и конкурентоспособност” с бюджет 67 млн. евро. Фондът за ускоряване и начално финансиране е на стойност 51,3 млн. евро. Дава се възможност за развитието на изследователски идеи до етап бизнес концепция. Фондът “Технологичен трансфер” с бюджет от 30 млн. евро осигурява тази опция за първи път в Централна и Източна Европа. “Имаме възможност да насочим и рециклирани средства от фонд “Джереми” на стойност 3 млн. евро”, допълни още Манолев.

35 изложители, 7 финансиращи институции, 20 лектори, 10 успешни стартъпа, 12 лидери, предприемачи, бизнес ангели и визионери участват в изложението. То се провежда на 13 и 14 март в “София Тех парк”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода излита Анита Мейзер, подсъдима за убийството на съпруга си Николай Димов. Тя е освободена срещу 5000 лева парична гаранция, а решението на Варненския окръжен съд не подлежи на обжалване. Така след близо 2 години зад решетките скандалната силиконка най-накрая напуска Сливенския зандан и се завръща с гръм и трясък в хайлайфа.

"Левски" има с какво да се гордее на световното първенство. Една "синя" половинка привлича погледите по стадионите в Русия. Съпругата на исландския защитник Холмар Ейолфсон - Йона, спокойно може да се нареди в Топ 10 на най-красивите жени на мондиала. Блондинката подкрепя "викингите", въпреки че мъжът й още не се е появил в игра.

Полицейски патрул в центъра на Нижни Новгород, Русия следи за сигурността на феновете по време на Световното първенство по футбол. Снимка: REUTERS/Gleb