Служителка се напикала от страх след скандал с шефа на съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6780589 www.24chasa.bg
Евелин Драганов

Разпитват бившия член на ВСС Галя Георгиева по случая

Служителка на районния съд в Раднево се “напишкала” след тежък скандал с шефа, който ходел опасан с 2 пистолета на кръста.

Това обяснява пред Софийския апелативен съд деловодителката Йовка Митева за ежедневието в съда в Раднево, когато начело бил Евелин Драганов.

Бившият съдебен шеф е подсъдим за това, че през 2013 г. звъннал по вътрешния телефон на Митева и ѝ казал: “Мръсна к....о, сега ще сляза долу и ще ти счупя ръцете и краката, ще смачкам теб и майка ти”. Магистратът добавил още, че ще отреже главата ѝ и ще напълни устата ѝ с червеи.

На първа инстанция Драганов бе оправдан, тъй като думите били израз на манталитета му. Той отрича да я е заплашвал по телефона. Драганов оглавява съда от 1998 до 2010 г. След това е редови съдия до уволнението му през 2016 г.

Митева разказва, че в кабинета на Драганов имало колекция от хладни оръжия - копия, арбалети и пистолети. Тя е виждала “подутини” по хълбоците на Драганов с форма на пистолети. Отрича това да са били детски играчки, става ясно от разпита ѝ. И до днес Митева все още се бои за живота си и за майка си.

Разпитан по делото бе и бившият член на ВСС Димитър Узунов. За следващото заседание на 25 април съдът е пратил призовка на друг бивш кадровик - Галя Георгиева, която сега правораздава в апелативния спецсъд. Тя най-вероятно ще обяснява как заварила Митева, когато през 2013 г. отишла в Раднево за атестация на съдия. След срещата си с Георгиева деловодителката се окуражила и се оплакала в прокуратурата.

Освен това дело през януари Драганов получи ново обвинение. Той и един от адвокатите му - Филип Горов, са обвинени, че уговаряли свидетели да променят показанията си срещу друга съдийка от Раднево - Люба Петрова, по едно от двете дела срещу нея.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане