Служителка се напикала от страх след скандал с шефа на съда

https://www.24chasa.bg/novini/article/6780589 www.24chasa.bg
Евелин Драганов

Разпитват бившия член на ВСС Галя Георгиева по случая

Служителка на районния съд в Раднево се “напишкала” след тежък скандал с шефа, който ходел опасан с 2 пистолета на кръста.

Това обяснява пред Софийския апелативен съд деловодителката Йовка Митева за ежедневието в съда в Раднево, когато начело бил Евелин Драганов.

Бившият съдебен шеф е подсъдим за това, че през 2013 г. звъннал по вътрешния телефон на Митева и ѝ казал: “Мръсна к....о, сега ще сляза долу и ще ти счупя ръцете и краката, ще смачкам теб и майка ти”. Магистратът добавил още, че ще отреже главата ѝ и ще напълни устата ѝ с червеи.

На първа инстанция Драганов бе оправдан, тъй като думите били израз на манталитета му. Той отрича да я е заплашвал по телефона. Драганов оглавява съда от 1998 до 2010 г. След това е редови съдия до уволнението му през 2016 г.

Митева разказва, че в кабинета на Драганов имало колекция от хладни оръжия - копия, арбалети и пистолети. Тя е виждала “подутини” по хълбоците на Драганов с форма на пистолети. Отрича това да са били детски играчки, става ясно от разпита ѝ. И до днес Митева все още се бои за живота си и за майка си.

Разпитан по делото бе и бившият член на ВСС Димитър Узунов. За следващото заседание на 25 април съдът е пратил призовка на друг бивш кадровик - Галя Георгиева, която сега правораздава в апелативния спецсъд. Тя най-вероятно ще обяснява как заварила Митева, когато през 2013 г. отишла в Раднево за атестация на съдия. След срещата си с Георгиева деловодителката се окуражила и се оплакала в прокуратурата.

Освен това дело през януари Драганов получи ново обвинение. Той и един от адвокатите му - Филип Горов, са обвинени, че уговаряли свидетели да променят показанията си срещу друга съдийка от Раднево - Люба Петрова, по едно от двете дела срещу нея.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика