Свидетели спасиха Златко Баретата от втора присъда като наркобос

https://www.24chasa.bg/novini/article/6780591 www.24chasa.bg
Златомир Иванов получи 4 куршума на 29 януари 2013 г. от неизвестен стрелец на стълбите пред Съдебната палата в София. СНИМКА: 24 часа

Златомир Иванов-Баретата не е ръководил наркобанда, която търгувала с дрога в София, Черноморието и Казанлък между 2011 и 2013 г.

За невинни са признати и най-верните му според прокуратурата Ивайло Борисов-Ториното и Златко Гочев-Малкия от Стара Загора. Това са решили окончателно върховните съдии Мина Топузова, Спас Иванчев и Христина Михова, които потвърждават присъдите от предишните инстанции.

В основата на оправдаването на Баретата стоят свидетели, които се отметнаха от показанията си в съда. Баретата е невинен и по обвинение за присвояване на брониран “Мерцедес Е500”, с който се движил в деня на покушението срещу него на 29 януари 2013 г. на стълбите на Съдебната палата в София.

“Аз дадох автомобила на г-н Иванов, за да иде с него на някакво дело”, казва пред съда собственикът на колата. И отрече това, което е казал в МВР - че Баретата му взел мерцедеса с шамари и ритници. Да защити Баретата, на разпит в съда пристигна и Димитър Желязков-Очите.

Другите 7 дребни дилъри, подсъдими с Баретата, обаче получиха различни наказания - от глоба до 5 г. затвор. По време на делото стана ясно, че помежду си те наричали кокаина с кодовото име “мацка”. Баретата вече има осъдителна присъда като наркобос по шумното дело “Фирмата”, в което получи 6,5 г. затвор. А Ториното е разследван за отвличането на Андриан Златков през м.г.