Цачева: Европейската прокуратура трябва да разследва и терористични актове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6781200 www.24chasa.bg
Цецка Цачева

Нужно е разширяване на правомощията на Европейската прокуратура така че да разследва терористични актове. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева на конференция, посветена на създаването на Европейската прокуратура в резиденция Бояна.

Изграждането на бъдещата институция е един от приоритетите на нашето европредседателство. Плановете са тя да заработи през ноември 2020 г. На форума присъства и главният прокурор сотир Цацаров, както и правосъдния министър на Люксембург Феликс Бриз, европейски магистрати и експерти.

Правосъдният министър съобщи, че по време на нашето председателство още 2 държави са решили да се присъединят към Европейската прокуратура - Холандия и Малта.

4.9 млн. евро е проектобюджета за 2019 г. като 2,3 млн. ще бъдат за персонал, 1,9 млн. оперативни разходи и 0,6 млн. инфраструктура. Тя ще се помещава в Люксембург съвсем близо до съдът на Европейския съюз, съобщи Феликс Бриз.

"Сега е време за реалното изграждане на Европейска прокуратура. Предстоят определяне на процедурите и правилата за европейски главен прокурор", обяви в своето поздравително слово Сотир Цацаров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 73-годишна възраст легендарният треньор Люпко Петрович живее по-здравословно от всякога! В това се убеди лично репортер на "България Днес". Сръбският специалист, който за последно през миналата година води ЦСКА-София, е започнал редовни СПА процедури. Освен това е отказал цигарите и е намалил алкохола

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Любопитна и провокативна реклама заснеха заедно най-сексапилната спортна репортерка в Италия Дилета Леота и голямата звезда на "Милан" Златан Ибрахимович. Двамата застанаха зад камерата в клип на популярна компания за индивидуални фитнес тренировки. За целта красивата италианка нахлузи боксови ръкавици и започна да удря плочките по корема на