Живко с 2 лв. капитал блокира ремонти за 7 млн. лв. в Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6783741 www.24chasa.bg
Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков или я отхвърля. СНИМКА: Евгени Цветков

Фирмата е от Стара Загора, действа като Анка

Жалба на старозагорската "Пътна маркировка" ЕООД поля с леден душ главния инженер на община Пловдив Йордан Калев. Той е смаян от поредната атака на фирма с капитал от 2 лева, която блокира текущите ремонти и полагането на асфалтови настилки в целия град за 7 милиона лева. Това означава, че в близките месеци дупките ще останат.

Жалбата от една страница е пусната до КЗК ден преди отварянето на офертите. Управител на "Пътна маркировка" е Живко Жеков. Подобно на овчарката Анка Ангелова от Антоново, той атакува критериите. А те са най-ниска цена, кандидатите да имат оборот за последните пет години в размера на поръчката и да са вписани в Камарата на строителите.

"Същата фирма е обжалвала идентични поръчки в четири общини едновременно", посочи инж. Йордан Калев. По думите му след като има искане процедурата да бъде спряна, те са длъжни да се съобразят. На насрочения търг в 10 часа във вторник се яви представител на "Пътинженеринг". Калев посочи, че интересът към поръчката за текущи ремонти в Пловдив е бил голям. 13 оферти са били подадени от пловдивски и софийски фирми, както и от консорциуми. Те са приети и входирани в общината.

"При всички случаи жалбата на старозагорската "Пътна маркировка" ще забави с месец-два ремонтите в Пловдив. Те са обособени в три позиции. За всеки от шестте районна са предвидени по 1 милион лева. Отделно е включен и квартал "Коматево", където улиците са на решето. За тях също е заделен милион.

Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков или я отхвърля. После спорът отива във Върховния административен съд. "Такъв е законът, позволява жалби", коментира Калев. Справка в търговския регистър показва, че "Пътна маркировка" ЕООД е регистрирана на 24 август 2016 г. Веднъж е била осъдена да изплати остатък от доставка на стока.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Чудо ме спаси в катастрофата! Не съм вярваща, но след този случай може и да стана. Определено съм късметлийка." Това заяви 28-годишната Радка, която е бременна в шестия месец. Жената катастрофира в понеделник вечерта на Подбалканския път, след като изневиделица безстопанствени коне се блъснаха в колата й.

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров се изповяда пред клубната телевизия на "Астън Вила" за най-мрачните моменти в живота си. Стенли се разболя от левкемия, но пребори болестта. "Подкрепата на "Астън Вила" беше невероятна - казва Стилиян. - Оценявам този дълъг път, който извървях. Имах своите тежки мигове.

Ашли Коул се оказа в твърде неприятна ситуация на светско събитие. Бившият английски национал бе гост на представянето на нова модна марка. Той бе придружен от приятелката си Шарън Кану. За негова неприятна изненада на масата им бе настанена плейбойката Мелиса Хоу. Именно тя е една от причините за развода на Коул с певицата Черил Туиди.