Живко с 2 лв. капитал блокира ремонти за 7 млн. лв. в Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6783741 www.24chasa.bg
Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков или я отхвърля. СНИМКА: Евгени Цветков

Фирмата е от Стара Загора, действа като Анка

Жалба на старозагорската "Пътна маркировка" ЕООД поля с леден душ главния инженер на община Пловдив Йордан Калев. Той е смаян от поредната атака на фирма с капитал от 2 лева, която блокира текущите ремонти и полагането на асфалтови настилки в целия град за 7 милиона лева. Това означава, че в близките месеци дупките ще останат.

Жалбата от една страница е пусната до КЗК ден преди отварянето на офертите. Управител на "Пътна маркировка" е Живко Жеков. Подобно на овчарката Анка Ангелова от Антоново, той атакува критериите. А те са най-ниска цена, кандидатите да имат оборот за последните пет години в размера на поръчката и да са вписани в Камарата на строителите.

"Същата фирма е обжалвала идентични поръчки в четири общини едновременно", посочи инж. Йордан Калев. По думите му след като има искане процедурата да бъде спряна, те са длъжни да се съобразят. На насрочения търг в 10 часа във вторник се яви представител на "Пътинженеринг". Калев посочи, че интересът към поръчката за текущи ремонти в Пловдив е бил голям. 13 оферти са били подадени от пловдивски и софийски фирми, както и от консорциуми. Те са приети и входирани в общината.

"При всички случаи жалбата на старозагорската "Пътна маркировка" ще забави с месец-два ремонтите в Пловдив. Те са обособени в три позиции. За всеки от шестте районна са предвидени по 1 милион лева. Отделно е включен и квартал "Коматево", където улиците са на решето. За тях също е заделен милион.

Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков или я отхвърля. После спорът отива във Върховния административен съд. "Такъв е законът, позволява жалби", коментира Калев. Справка в търговския регистър показва, че "Пътна маркировка" ЕООД е регистрирана на 24 август 2016 г. Веднъж е била осъдена да изплати остатък от доставка на стока.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Подведена от двама прокурори да признае убийството на мъжа си Николай Димов. Така Анита Мейзер обясни различните версии, с които излизаше в съдебна зала в продължение на двегодишната сага с Темида.В петък в 9 сутринта силиконовата миска пристигна в Съдебната палата в София, за да застане пред Върховния касационен съд.

Една позабравена класика в спортните двойки "футболист-гимнастичка" се завръща. Юноша на "Левски" се оказа мъжът до капитанката на "златните момичета" от ансамбъла Симона Дянкова, научи "България Днес". Чаровната варненка е с халфа Никола Яначков. Двамата са заедно от няколко години. Запознали са се във Варна,

Десет години след разстрела на футболния бос Николай Попов-Мартеницата свидетел хвърля светлина върху екзекуцията му. Босът на "Локо" (Пловдив) е покосен от три куршума навръх 1 март 2005 г. Ченгетата работят по три версии за покушението - дългове, даден голям заем на известен подземен бос и наркотрафик или контрабанда.