За 10 месеца ВМА изплати дълговете си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6786548 www.24chasa.bg
Проф. Венцислав Мутафчийски

Да въведе нови лечения, да изгради школи на европейско и световно ниво, да съхрани и развие кадрите. Тези приоритети представи новият шеф на ВМА ген. проф. Венцислав Мутафчийски на първото му общо събрание на болницата.

Той представи и двамата си заместници - полк. Румен Попов, заместник-началник по учебно-научната дейност и полк. Владимир Василев, заместник-началник по диагностично-лечебната дейност.

Всички дългове на ВМА вече са изплатени със собствени средства, но предстоят ремонтни дейности и купуване на апаратура, за което ще са нужни 20 млн. лв., обясни проф. Мутафчийски.

"За повечето беше ясно, че вече ВМА няма дългове. Има една финансова стабилност, която в момента е чудесна, защото и първите три месеца също не води до генериране на дългове. Тази тенденция, да генерираме приходи в плюс, е от последните 2 години, което ни даде и възможност да изплатим оперативните ни дългове от май месец миналата година досега. Когато ген. Петров отстъпи от тази длъжност задълженията на ВМА бяха някъде около 16 млн. лв.“, уточни генералът.

„Не е имало и пари, които да са давани оттук и оттам, и ние излязохме на нула. Това са наши собствени средства. Това е финансовият резултат за 10-месечния период“, допълни той.

“Откакто имахме здравен министър и управител на здравната каса, ни се влошиха отношенията с тези институции. Не защото касае лично отношение, а защото всяко действие или бездействие би било изтълкувано като пристрастие”, заяви още проф. Мутафчийски и допълни, че има повече надежди за следващата конфигурация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,