Чистачка гонила избягалите затворници в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6796690 www.24chasa.bg
Зам.-министър Николай Проданов СНИМКИ: Румяна Тонева

Бягството на двамата затворници Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор станало като на истински екшън филм. По пътя си те пребили и стреляли по няколко надзиратели и служител на СОТ, преди да излязат през централния вход на затвора и да се запътят към близка улица, където ги чакала кола. 

Подробностите съобщи зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов. Първо затворниците са пребили служител на СОТ, който инспектирал получените вещи на пандизчиите. След това надзирател, заплашили и негов колега с оръжие. Стреляли три пъти, но не ранили никого, обясниха от Министерството на правосъдието. Носили са и нож. 

След като видяла да бягат, чистачка от затвора тръгнала след тях, но не успяла да ги спре. Гонила ги до момента, в който се качили в тъмна кола.

От Министерство на правосъдието казаха, че по случая тече разследване в прокуратурата, а от ръководството на затвора са назначени проверки, които да установят как са се сдобили бегълците с оръжието. 

Очаквайте подробности. 

Затворниците излезли през централния вход на затвора.

Разследващи правят огледи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и