Залесяват 15 000 дка горски територии държавна собственост през 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6798847 www.24chasa.bg
Снимка Архив

През 2018 г. е предвидено залесяване на около 15 000 дка горски територии държавна собственост, от които - 5300 дка гори, засегнати от болести, вредители, пожари и други природни въздействия. Отделно се залесява в общински горски територии. Това е посочил инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на ИАГ пред журналисти днес. Гогов е участвал в акцията по залесяване, в която са се включили повече от 100 горски служители от Изпълнителна агенция по горите, МЗХГ, Югозападно горско предприятие, ДПП Витоша, представители на партньорски организации и журналисти, съобщиха от пресслужбата на ИАГ, цитирани от БТА.

Млади фиданки от бук, бреза и зимен дъб се появиха на мястото на освободени след нападение от корояд площи в землището на с. Кладница, в района на ДЛС Витошко - Студена, в териториалния обхват на Югозападно държавно предприятие, се посочва в съобщението. И инициативата е част от многобройните залесявания, които се извършват тези дни в страната и е знаково събитие в програмата на Седмица на гората 2018 г.

Инж. Гогов е информирал, че започва приоритетно възстановяване на горската среда чрез залесяване и подпомагане на естественото възобновяване в засегнатите от болести и вредители насаждения.

Изпълнителният директор на ИАГ е връчил станалите вече традиционни награди на партньорски организации за съвместна работа при опазване на горските територии. За съществен принос в разкриването на посегателства и установяване на незаконни практики, извършвани в българските гори е награден комисар Михаил Златанов - заместник-директор на дирекция "Жандармерия".

Младши експерт Георги Парасков - началник дежурна смяна в РСПБЗН - Сандански е получил награда за проявен професионализъм и активно участие в погасяване на горските пожари, възникнали през 2017 г. на територията на благоевградска област.

Като е благодарил на професионалистите, които правят достояние на обществеността това, което се случва в горите, инж. Гогов е връчил и журналистически награди.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.

Бившият нападател на "Барселона" и "Челси" Самуел Ето'О често попада в светлината на прожекторите. Не само с виртуозните си изпълнения на терена, но и с бурния си личен живот. Камерунецът, който в момента играе за "Катарски спортен клуб", ще се завърне в Испания днес. Причината не е никак приятна за него.