19 от жестоката катастрофа са вече в болници, 4-ма са с опасност за живота

https://www.24chasa.bg/novini/article/6814637 www.24chasa.bg
СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ

12 от пострадалите в тежката катастрофа на АМ "Тракия" край Вакарел са приети в болница "Света Анна", съобщи пиарът на болницата Антон Луков.

Трима от пострадалите са в много тежко шоково състояние, с опасност за живота. Останалите пострадали са с наранявания от фрактури или открити порезни рани. Все още няма изписани след преглед пациенти. От болницата съобщиха, че към момента имат има достатъчно запаси от кръв.

Четирима души, сред които и дете, са приети в „Пирогов“, каза проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. „Имаме организация създадена, чакаме още пострадали. До момента е прието едно дете с гръдна и коремна травма“, каза проф. Балтов.

По думите му детето вече е в операционната. „Бързаме да бъде направено дрениране на белия дроб, за да може дишането да се възстанови“, допълни той и уточни, че на детето му предстоят още изследвания. Проф. Балтов посочи, че в болницата са постъпили две жени, като едната е насочена към хирургичен кабинет, другата през травматологичен както и един мъж, който е с данни за черепно- мозъчна травма. „Очакваме още линейки. Знаем, че 14 линейки са изпратени на място на произшествието. Не мога да кажа за момента нищо, предстоят изследвания, знаете, че това е процес, който изисква време“, заяви изпълнителният директор на болницата.

От Военномедицинска академия съобщават, че три жени, пострадали в пътния инцидент на АМ "Тракия" днес, са приети в болницата. Пациентите са в стабилно състояние, без опасност за живота.

Предстои да бъдат хоспитализирани за лечение и наблюдение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.