Загиналият в автобуса-ковчег Юмер се върнал от Франция, още 2 жени от Руенско ранени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6816016 www.24chasa.bg
Шест души загинаха в кървавата катастрофа на АМ "Тракия" на 13 април. Снимка:24 часа

46-годишният Юмер Юмер от руенското село Вишна най-вероятно е сред загиналите в автобуса-ковчег, катастрофирал на АМ "Тракия" на 13 април.

До този момент няма официално потвърждение за смъртта на 46-годишния мъж, но по неофициални канали близките му научили късно снощи, че той е сред загиналите.

Кметът на община Руен Исмаил Осман потвърди пред 24 часа, че след като цял ден вчера се опитвал да получи информация дали има загинали и ранени от руенските села, неофициално е разбрал, че именно Юмер е загиналият мъж.

Още две жени от Руенско са ранени в катастрофата на фаталния петък, 13-ти, научи 24 часа. Едната жена е от село Вресово и е настанена в болница, а другата от село Заимчево  е по-леко пострадала.

Семейството на Юмер от село Вишна е в шок, от Франция се чака днес да пристигне брат му. Двамата с Юмер работели доста време във Франция, но малко преди Коледа Юмер си дошъл при семейството в България. Той е женен, има голяма дъщеря и син ученик, казаха негови съселяни.

След като останал няколко месеца във Вишна гастърбайтерът решил отново да поработи във Франция при брат си и си купил самолетен билет. Затова на 13 април хванал автобус за София от Айтос.

От там се качили и двете ранени жени от Руенско. Пътниците от Айтос били общо осем. Други двама се качили в Карнобат. От Бургас автобусът на Юнион Ивкони тръгнал само със седем пътника.