Обвиниха шофьорката на реното за касапницата край Вакарел (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6816502 www.24chasa.bg
Прокурор Мирослав Ангелов СНИМКА: Десислава Кулелиева

29-годишната шофьорка на реното, което вчера се удари в рейс край Вакарел на магистрала "Тракия", е вече обвинена от Софийската окръжна прокуратура за причиняване на смърт на повече от двама. Това съобщи наблюдаващия прокурор по делото Мирослав Ангелов, който отказа да назове името й.

По неофициална информация тя се казва Цвета Таскова и е от Плевен. Задържана е за 72 ч, а в понеделник прокуратурата ще иска съда да й наложи постоянен арест.

Основните мотиви на прокуратурата да подведе Таскова под отговорност са свързани с това, че експертиза е установила, че реното й е в техническа изправност и катастрофата е станала заради "субективни действия на шофьорката", каза прокурор Ангелов. Той уточни, че вече е извършен оглед на катастрофата и са иззети много доказателства. Разпитани са повече от 25 свидетели, а най-важният е дал показания пред съдия.

Видео: Десислава Кулелиева

Прокурорът каза, че багажът на пострадалите и техните близки ще бъде върнат. Много от пасажерите в злополучния рейс са пътували за чужбина.

Освен това прокуратурата вече е иззела и документи от фирмата "Юнион Ивкони" за досието на автобуса и книжа за прегледите и ремонтите му. Направени са 6 аутопсии на загиналите.

Двамата шофьори на автобуса и на реното са били наказвани от КАТ. Преди 2 години Таскова е била с иззета книжка заради шофиране пияна в Плевен, а Веселин Георгиев е бил глобяван, добави още наблюдаващият прокурор.

От обвинението молят всички очевидци на катастрофата да се осмелят да свидетелстват и да се свържат с прокурор Ангелов на телефон 0886 88 25 34.

Очаквайте подробности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата

Медицинските работници от ВМА, които са на първа линия в битката с COVID-19 излезнаха с послание до всички като направиха специална снимка, на която изписаха: „Вие сте вкъщи. Ние сме на работа. И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!” Снимка: Facebook /