България на второ място в ЕС по извънбрачна раждаемост

https://www.24chasa.bg/novini/article/6818562 www.24chasa.bg

Над 5.1 милиона бебета са родена през 2016 г. в Европейския съюз според проучване на "Евростат". В 8 от 28-те държави членки по-голяма част от децата са извънбрачни, докато в 8 други страни две трети от бебета са родени в семейство със сключен брак.

Според проучването с най- висок процент на извънбрачно родени деца е Франция, последвана в класацията от България и Словения, а с най-нисък процент е Гърция.

Във Франция 59,7% или 6 на 10 деца са родени в семейство, без сключен брак. С малки разлики в класацията следват България и Словения. Страната ни е на второ място. У нас процентът на извънбрачната раждаемост е 58,6%. Повече от половината родени деца са извънбрачни и в Естония (56,1%), Швеция (54,9%), Дания (54,0%), Португалия (52,8%) и Холандия (50,4%).

Драстична е разликата с Гърция, където процентът на децата, родени в семейства без брак е едва 9,4%. Извънбрачните деца са една четвърт от всички бебета родени в Хърватия (18.9%), Кипър (19.1%) и Полша (25.0%), а в Латвия (27,4%), Италия (28,0%), Румъния (31,3%) и Малта (31,8%) една трета от всички деца са родени преди сключване на брак между родителите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малчуганите рисуваха със Здрава Каменова и Ники Желев Кой не знае Гошо, кой не е слушал за него? Малкото страхливо вълче, което придобива все по-голяма популярност, преди ден зарадва децата, дошли в Младежкия театър в рамките на Международния литературен фестивал, който се проведе през уикенда. Заедно със симпатичния Гошо на сцената се появиха

4,5 г амфети на дози в дома на Петър Рачков Разследват брата на известния комик за разпространение на наркотици Четири пакетчета, пълни с равно количество амфетамини, открити в дома на Петър Рачков, го заковават по обвинението за държане на наркотици. Заради дрогата, открита в дома му, той отново попада в бургаския арест, този път сам.

Нова порция корумпирани служители в ДАИ разкриха вчера при съвместна акция от специализираната прокуратура, ГДБОП и ДАНС. Операцията стартира в ранни зори. Ръководените от шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев маскирани агенти започват с арест на служителите, контролиращи трафика на изхода на Благоевград в посока София.