САЩ забраниха на албански депутат да влезе в страната заради подозрения в корупция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820006 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Държавният департамент на САЩ забрани на втори албански депутат и на неговото семейство да влизат в страната заради подозрения, че е замесен в значителна корупция, съобщи Асошиейтед прес.

В декларация, публикувана вчера, Държавният департамент заяви, че на Том Доши, депутат от Социалдемократическата партия на Албания, е забранено да влиза в САЩ заедно със съпругата и децата си, предаде БТА.

На бившия главен прокурор на Албания Адриатик Лала и на неговото семейство също бе забранено да влизат в САЩ през февруари.

Албания работи по реформирането на правосъдната си система и борбата с корупцията като част от стремежа си да се присъедини към Европейския съюз. Експерти от ЕС и САЩ дават съвети на страната за реформите, отбелязва АП.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Годишно преброяване на лебедите на кралицата по поречието на р. Темза близо до Chertsey, Великобритания Снимки: REUTERS / Toby

Синоптикът Емил Чолаков знае кога да ходи на море! Верен на професионалния си нюх, популярното лице от малкия екран уцели малкото слънчеви дни това лято, за да отиде на почивка. Облечен в бански на райе, Чолаков доволно се излегна на шезлонг на плаж край Лозенец и запълни свободното време с книга в ръка.

Актьорът Атанас Атанасов навлече яке през лятото. Въпреки че е средата на юли, вероятно за артиста не е достатъчно горещо и той още го кара на зимни дрехи. Необезпокояван, Атанасов мина със забързана крачка покрай студенти и влезе в академията по актьорско