Караянчева във Вашингтон: Темата за корупцията е изключително важна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820322 www.24chasa.bg

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева определиха като ползотворна и резултатна Глобалната конференция за ролята на парламентите за противодействие на корупцията, съобщи пресслужбата на НС. Двете разговаряха в централата на Групата на Световната банка във Вашингтон.

Председателят на Народното събрание поздрави организаторите за полезната и навременна инициатива, която ще допринесе за увеличаване на прозрачността в управлението, ще подпомогне за увеличаване на доверието в институциите и ще способства за по-ефективна борба с корупцията.

Парламентаристите сме призвани да защитаваме интересите на гражданите на своите страни и затова за нас темата за корупцията е изключително важна, подчерта председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева заяви, че със серия от законодателни инициативи българският парламент е направил решителни крачки за справяне с това порочно явление. Вярвам, че резултатите от нашата работа скоро ще могат да бъдат почувствани от всеки един гражданин, добави тя.

По време на своето председателство България успя да включи в дневния ред на ЕС въпросите, свързани с европейската перспектива на страните от Западните Балкани, е общото мнение на председателя на Народното събрание и главния изпълнителен директор на Световната банка.

Цвета Караянчева подчерта, че и преди, и сега, когато е страна-председател на Съвета на ЕС, България поддържа и насърчава активния диалог между страните от региона, подпомага ги в усилията, които те полагат за изпълнение на изискванията за членство в ЕС. Вярвам, че доброто сътрудничество между балканските страни ще има реални резултати, защото всички мислят и работят заедно за развитието на региона, добави тя. Радваме се, че Световната банка проявява интерес да участва в реализиране на проекти за подобряване на транспорта между страните от Западните Балкани, отбеляза председателят на българския парламент.

Необходимо е да се търсят възможности за подобряване на транспортните връзки и за използване на потенциала на IT сектора в региона, посочи на срещата Кристалина Георгиева.

Председателят на българския парламент е във Вашингтон за участие в Глобалната парламентарна конференция, организирана от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Люти закани за саморазправа и дори убийство е отправял убиецът от Лесново към своя роднина преди 5 години. 62-годишният Трайчо дори е бил викан в полицията, където са го претърсвали за оръжие, но такова не било открито и Трайчо бил пуснат по живо, по здраво. "Причината да плаши жената беше, че имаше претенции към някакви къщи и имоти.

Легендата Божидар Искренов за първи път се събра с бившата си съпруга Алина след развода им. Това стана на сватбата на дъщеря им Настася в събота, а двамата показаха, че са заровили томахавката в името на щастието на детето си. Красивата наследничка на Радостта на народа избра най-желаната дата за сключване на брак тази година - 18.08.2018.

Крисия е страстна почитателка на футбола, видя "България Днес"! И семките... Малката певица се появи на трибуните на стадиона на "Лудогорец" в Разград в неделя вечерта. Тя изгледа дербито с ЦСКА-София и бурно се радваше на гола на "орлите". Изпълнителката се стряскаше при по-острите влизания на футболистите,