Караянчева във Вашингтон: Темата за корупцията е изключително важна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820322 www.24chasa.bg

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева определиха като ползотворна и резултатна Глобалната конференция за ролята на парламентите за противодействие на корупцията, съобщи пресслужбата на НС. Двете разговаряха в централата на Групата на Световната банка във Вашингтон.

Председателят на Народното събрание поздрави организаторите за полезната и навременна инициатива, която ще допринесе за увеличаване на прозрачността в управлението, ще подпомогне за увеличаване на доверието в институциите и ще способства за по-ефективна борба с корупцията.

Парламентаристите сме призвани да защитаваме интересите на гражданите на своите страни и затова за нас темата за корупцията е изключително важна, подчерта председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева заяви, че със серия от законодателни инициативи българският парламент е направил решителни крачки за справяне с това порочно явление. Вярвам, че резултатите от нашата работа скоро ще могат да бъдат почувствани от всеки един гражданин, добави тя.

По време на своето председателство България успя да включи в дневния ред на ЕС въпросите, свързани с европейската перспектива на страните от Западните Балкани, е общото мнение на председателя на Народното събрание и главния изпълнителен директор на Световната банка.

Цвета Караянчева подчерта, че и преди, и сега, когато е страна-председател на Съвета на ЕС, България поддържа и насърчава активния диалог между страните от региона, подпомага ги в усилията, които те полагат за изпълнение на изискванията за членство в ЕС. Вярвам, че доброто сътрудничество между балканските страни ще има реални резултати, защото всички мислят и работят заедно за развитието на региона, добави тя. Радваме се, че Световната банка проявява интерес да участва в реализиране на проекти за подобряване на транспорта между страните от Западните Балкани, отбеляза председателят на българския парламент.

Необходимо е да се търсят възможности за подобряване на транспортните връзки и за използване на потенциала на IT сектора в региона, посочи на срещата Кристалина Георгиева.

Председателят на българския парламент е във Вашингтон за участие в Глобалната парламентарна конференция, организирана от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бременната в седмия месец брадърка Лили Ангелова летя със самолет до Италия, видя "България Днес". Брюнетката, която стана популярна с прякора си Лили Клюкарката, отиде на романтична екскурзия с бащата на детето си - ресторантьора Станислав Костов. Преди броени дни двамата хвръкнаха до Пиза, за да видят лично популярната наклонена кула.

Патриарх Неофит е приет в болница заради дългогодишните си проблеми със сърцето, научи "България Днес". Главата на Българската православна църква беше приет в лечебно заведение в столицата в сряда, а от вчера сутринта вече се чувстваше по-добре и състоянието му беше стабилизирано. През 2011 г., като е Русенски митрополит,

Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Братоев защити треньора Радостин Стойчев, който стана жертва на най-мащабния бунт в историята на италианското първенство. Специалистът беше освободен от тима на "Модена" в сряда вечер. Това се случи часове след като целият тим на 12-кратния шампион на Италия скочи срещу наставника в