Бой на форум на СДС. Лукарски: Румен Христов щеше да размаха патерица (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820476 www.24chasa.bg
Божидар Лукарски Снимка: Архив

С екшън започна заседанието на Националния съвет на СДС по обяд.

Днес синята партия трябваше да решава дали да поеме по консервативно-патриотичния път, предложен от лидера си Божидар Лукарски, или не. Проблемът е, че част от структурите искат оставката му. Същите били изключени от ръководството с мотива, че не плащат членски внос. Делегати оттам обаче се явиха в културния дом "Красно село" и успяха да проникнат в залата въпреки опитите на охранители да ги отстранят.

Влязоха 30 души незаконно, разказа главният секретар на партията Филип Кирев.

Недоволните направили "сценарий", в който наричат Лукарски "Лъжарски", заради което лидерът на партията прекрати заседанието, а в залата се стигна до остри физически стълкновения.

В крайна сметка заседанието бе прекратено, а Лукарски и хората му напуснаха. То обаче продължава с недоволните от сегашния председател. Така на практика партията е разцепена.

След като си тръгна, "24 часа" потърси Лукарски. Ето какво заяви той пред медията ни.

Божидар Лукарски:

Съотношението е малко повече от 50%+1 за мен

- Г-н Лукарски, защо прекратихте заседанието?

- Така наречените опозиционери дойдоха с един сценарий, който явно не е писан от тях. До този сценарий част от хората се докопаха и стана бой по време на обявената от мен почивка. Защото те вкараха хора, които нямат право да гласуват, и циганска агитка включително вкараха, която да вика "Оставка" и да създава шум за пред медиите.

- Вие имате ли цигани членове на съвета?

- Не, те си бяха докарали. От Пловдив област ги бяха доказали, защото видях кой ги води - на Георги Пилев баща му, един кръчмар от Сопот. И в крайна сметка аз прекратих заседанието, а те го продължиха после абсолютно нелегитимно с водещ Караиванов, който по никакъв устав няма право да води, с някакви хора, които нямат право изобщо да са членове на Националния съвет - не са си плащали членския внос от години. И вземат в момента някакви решения, които са абсолютно нелегитимни, защото по-голямата част от хората с право на глас напуснахме.

- Какво е съотношението между вас?

- Съотношението е малко повече от 50% плюс 1 в моя полза. И те за това направиха скандала - защото в тоя сценарий, който е най-интересното от всичко, който е наистина забележителен, в него се казва кой кога става, прави скандал, кой дърпа микрофона, кой крещи и вика. Там пише, че Румен Христов, ако трябва, размахва патерица. Всякакви такива неща.

- И Румен Христов ли ви предаде?

- Да. Предадоха ме той, Кабаиванов, Жоро Ненков.

- И какво трябвало да размахва Румен Христов?

- Патерица, защото той в момента куца. Ако трябвало, щял да размахва патерицата. Той е много комичен сценарият.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от