Изправят на съд полицай от Свищов, взел 40 лв. подкуп, за да скрие нарушения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820658 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 45-годишен полицейски служител за подкуп, съобщиха от държавното обвинение.

 Андрей М. бил старши полицай в група  "Охранителна полиция" при полицейското управление в Свищов. На 19 февруари м.г., около 02.30 часа, на ул. ”Дунав”, до бензиностанция, спрял за проверка автомобил. Обвинението срещу него е за това, че в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган поискал и приел от Т. Т. дар, който не му се следва – сумата от 40 лева, за да наруши службата си като не състави актове за установяване на административни нарушения, допуснати от шофьора и пътниците в автомобила. Те не използвали обезопасителни колани, а  Т. Т. – не подал в срок до 30 дни заявление за издаване на нова лична карта, тъй като неговата била повредена. Престъпление по чл. 302, вр. чл. 301 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Годишно преброяване на лебедите на кралицата по поречието на р. Темза близо до Chertsey, Великобритания Снимки: REUTERS / Toby

Синоптикът Емил Чолаков знае кога да ходи на море! Верен на професионалния си нюх, популярното лице от малкия екран уцели малкото слънчеви дни това лято, за да отиде на почивка. Облечен в бански на райе, Чолаков доволно се излегна на шезлонг на плаж край Лозенец и запълни свободното време с книга в ръка.

Актьорът Атанас Атанасов навлече яке през лятото. Въпреки че е средата на юли, вероятно за артиста не е достатъчно горещо и той още го кара на зимни дрехи. Необезпокояван, Атанасов мина със забързана крачка покрай студенти и влезе в академията по актьорско