Заместник-министърът на икономиката се срeщна с директора на дирекция "Трудова заетост" в ЕК

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820776 www.24chasa.bg

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев се срещна днес в София с Йост Корте, генерален директор на генерална дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване" в ЕК. Това съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Работим за създаване на база данни, в която да се включат социално отговорни работодатели, към които учениците да се насочват по време на своето обучение и след дипломиране. Проектът е част от действията за разгръщане на дуалното образование в България и е една от мерките за подобряване на връзката между образователната система и пазара на труда, казал по време на срещата Александър Манолев. Министерство на икономиката подкрепя идеята за участие на бизнеса в изготвянето на учебните програми за дуално обучение, съобщил още той.

Зам.-министър Манолев запознал генералния директор с постигнатите резултати по проекта ДОМИНО, в който институцията участва. Към този момент в него са включени над 800 ученици в обучение чрез работа, 32 професионални гимназии и 170 предприятия, пише в съобщението.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от