Заместник-министърът на икономиката се срeщна с директора на дирекция "Трудова заетост" в ЕК

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820776 www.24chasa.bg

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев се срещна днес в София с Йост Корте, генерален директор на генерална дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване" в ЕК. Това съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Работим за създаване на база данни, в която да се включат социално отговорни работодатели, към които учениците да се насочват по време на своето обучение и след дипломиране. Проектът е част от действията за разгръщане на дуалното образование в България и е една от мерките за подобряване на връзката между образователната система и пазара на труда, казал по време на срещата Александър Манолев. Министерство на икономиката подкрепя идеята за участие на бизнеса в изготвянето на учебните програми за дуално обучение, съобщил още той.

Зам.-министър Манолев запознал генералния директор с постигнатите резултати по проекта ДОМИНО, в който институцията участва. Към този момент в него са включени над 800 ученици в обучение чрез работа, 32 професионални гимназии и 170 предприятия, пише в съобщението.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малчуганите рисуваха със Здрава Каменова и Ники Желев Кой не знае Гошо, кой не е слушал за него? Малкото страхливо вълче, което придобива все по-голяма популярност, преди ден зарадва децата, дошли в Младежкия театър в рамките на Международния литературен фестивал, който се проведе през уикенда. Заедно със симпатичния Гошо на сцената се появиха

4,5 г амфети на дози в дома на Петър Рачков Разследват брата на известния комик за разпространение на наркотици Четири пакетчета, пълни с равно количество амфетамини, открити в дома на Петър Рачков, го заковават по обвинението за държане на наркотици. Заради дрогата, открита в дома му, той отново попада в бургаския арест, този път сам.

Нова порция корумпирани служители в ДАИ разкриха вчера при съвместна акция от специализираната прокуратура, ГДБОП и ДАНС. Операцията стартира в ранни зори. Ръководените от шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев маскирани агенти започват с арест на служителите, контролиращи трафика на изхода на Благоевград в посока София.