Кремъл: Не водим кампания на глобален кибершпионаж

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820834 www.24chasa.bg
Дмитрий Песков СНИМКА: Ройтерс

Не разбираме на какво се дължат поредните обвинения на САЩ и Великобритания, че Русия води кампания на глобален кибершпионаж, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Вчера Вашингтон и Лондон съобщиха, че хакери, подкрепяни от Русия, са заразили компютърни рутери на правителствени агенции, компании и ключови инфраструктури по целия свят, предаде БТА. 

На пресконфереция Песков каза, че обвиненията не са съпроводени от някакви доказателства. "Както преди, никой не си дава труда - нито колегите от САЩ, нито колегите от Великобритания - да потърси някаква, даже съвсем слаба аргументация", подчерта той.

Песков добави, че не е учуден от решението на САЩ засега да не налагат нови санкции срещу физически и юридически лица от Русия, като отбеляза, че е рано да се оценява това като израз на добра воля от страна на Вашингтон. Говорителят на Кремъл заяви, че признава за легитимни само санкциите, налагани от Съвета за сигурност на ООН, и информира, че през миналия век в света са били налагани 174 пъти международни санкции, от които близо 110 са били дело на САЩ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Годишно преброяване на лебедите на кралицата по поречието на р. Темза близо до Chertsey, Великобритания Снимки: REUTERS / Toby

Синоптикът Емил Чолаков знае кога да ходи на море! Верен на професионалния си нюх, популярното лице от малкия екран уцели малкото слънчеви дни това лято, за да отиде на почивка. Облечен в бански на райе, Чолаков доволно се излегна на шезлонг на плаж край Лозенец и запълни свободното време с книга в ръка.

Актьорът Атанас Атанасов навлече яке през лятото. Въпреки че е средата на юли, вероятно за артиста не е достатъчно горещо и той още го кара на зимни дрехи. Необезпокояван, Атанасов мина със забързана крачка покрай студенти и влезе в академията по актьорско