Рамуш Харадинай: Може и да съм убил човек – войната е война

https://www.24chasa.bg/novini/article/6820873 www.24chasa.bg
Косовският премиер Рамуш Харадинай СНИМКА: Ройтерс

Министър-председателят на Косово Рамуш Харадинай допусна по време на интервю, че е възможно някога да е убивал човек, предава македонското електронно издание „Стандард“, цитирано от "Фокус".

„Не знам, възможно е. Войната е война“, отговори той на въпрос дали е убивал човек.-

„Обличах униформа, осъзнавайки последствията. Аз загубих двама братя в униформа, а сръбският войник също мисли за война. Ако не можете да го понесете, не влизайте в конфликт“ допълни Харадинай, но уточни, че Международният наказателен трибунал за бивша Югославия го обявява за невинен.

„И двата процеса в Хага, които бяха срещу мен (2007-2008 и 2008-2012 г.), доказаха моята невинност. Обвиненията за убийство, изнасилване и отмъщение срещу албанския, сръбския и ромския народ не издържаха пред съдиите“, заяви бившият командир на армията за освобождение на Косово.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от