Митрополит Антоний: Да се молим за по-бързото възстановяване на патриарх Неофит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6824169 www.24chasa.bg

"Негово Светейшество българският патриарх Неофит е в съзнание и е контактен. По преценка на лекуващите лекари се налага да остане под наблюдение", каза на брифинг в Св. синод западно- и Средноевропейският митрополит Антоний.

Патриарх Неофит е постъпил в болница "Токуда" в сряда заради прилошаване. Главният секретар на Св. Синод Мелнишкият епископ Герасим държи връзка с него. Главата на Българската православна църква има кардиологичен проблем отпреди години. "Негово Светейшество не е изпадал в безсъзнание и не е открит припаднал, това са спекулации", каза още митрополит Антоний. Той призова миряните към молитва за по-бързото възстановяване на патриарх Неофит.

"Нормално е да му прилошее - дали заради атмосферното налягане или заради преумора. Но в крайна сметка всичко е наред", категоричен е митрополит Антоний.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От концерта в зала О2 в Лондон Подкрепям тези жени в борбата за децата им, обяви Дългия , снимки: Юлиан САВЧЕВ Милион лева ще дадат Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на децата с увреждания след концерта си в музикалния гигант - зала „О2 арена“, в Лондон на 9 юни. Концертът ще се казва "Системата ги убива", а шоуменът ще излезе със същата тениска,

Продуцентът Андрей Арнаудов стана горд татко на момче. Неговата съпруга Емануела го дари със син, който се е родил с перфектни мерки - 3,450 кг и е висок 51 см. Андрей все още не знае кога ще ги изписват. "Кръстих го на баща ми Васил, той много щеше да се радва", сподели Андрей, чийто татко бе видният български хоров диригент Васил Арнаудов.

Уникален дует заформиха фолклегендата Софи Маринова и бившият български национал по футбол Благой Георгиев. Джизъса и ромската кралица се засякоха по време на абитуриентски купон в столичен хотел. Естествено, Благо веднага стана център на внимание и бе поканен от Софи да пеят заедно на микрофона. "За нашата икона Благо Георгиев", афишира Софи.